22.3.17

Metsä conittaa!

Viimeisimmästä blogipäivityksestä on vierähtänyt kolmisen kuukautta puhtaasti sen takia, ettei ole ollut blogattavaa. Vuoden ekat isot conit eli Frostbite ja Yukicon jäivät molemmat väliin pääasiassa opiskelukiireiden vuoksi. Ensimmäinen 2017 vuoden coni oli maaliskuun alussa pidettävä Matsucon omassa kotikaupungissa! Oli luksusta lähteä aamulla kotoa ja palata illalla omaan sänkyyn nukkuman kunnon yöunet. Matsussa hoidin lauantaina cossivastaavan pestiä ja päättäreissä minulla oli oma rooli Matsun Cheekinä.

Olen monta monta vuotta sitten kirjoitellutkin aiheesta miten pohjoisessa ei ole isomman luokan coneja tai porukoita, jotka tekevät japanihörhö tapahtumia vapaaehtoisvoimin. Oulussa on aiemmin toki vieraillut Chibicon ja tämän lisäksi meillä on Kummacon ja Animeseminaari ja joitain muita pieniä Pohjois-Suomen tapahtumia. Nämä ovat kuitenkin olleet nimenomaan pieniä tapahtumia. Olen itse odottanut monta vuotta kuin kuuta nousevaa, että milloin Oululaiset järjestäjät löytävät toisensa ja rakentavat oman paikallisen conin. Odotus päättyi parisen vuotta sitten, kun coniteaa kasattiin ja tarjouduin itse cossipuolen asiantuntijaksi.

Alkuun hyvin pitkälti odottelin, milloin lopullinen aika ja paikka tapahtumasta lyödään lukkoon, jotta olisi pohja mille rakentaa conin cosplaykisoja. Skaboiksi valikoitui lopulta tutumpi Hall- kisa ja uusi kisamuoto cosplay-poseerauskisa. Posekisan idea lähti pitkälti siitä, että esityskisat tuntuvat aina yleisön puolesta olevan mieleistä katsottavaa, mutta kisaajia ei tunnu koskaan löytyvän tarpeeksi. Pari kertaa olen kuullut tälle syyksi ettei löydy uskallusta tai esitykset ovat liian vaikeita tehdä. Uskon, että varsinkin soolo cossaajalle voi olla kova kynnys hypätä lavajuoksuskaboista suoraan esityskisaan. Posekisa antaa mahdollisuuden esiintyä, muttei tarvitse silti kehittää valtavia lavaproppeja, laulaa, tanssia tai tehdä mitään muutakaan tuhottoman suureellista. Eli tarkoituksena posekisan oli olla pienen kynnyksen esityskilpailu, jossa se onnistui ensikertalaiseksi ihan hyvin. Yllättävää kyllä, molemmat skabat täyttyivät mikä näillä main on melko harvinaista. Aina on kuitenkin varaa parantaa ja ensi vuonna kyseinen skaba toivon mukaan palaa Matsuun entistä parempana. Onnea kaikille voittajille ja iso kiitos kaikille kisaajille!

Kuvaaja Rabbana (En käy enää coneissa, käyn salilla :D )
Ainut ohjelma jota pääsiin conin aikana kuulemaan oli jo helmikuun Yukissa nähty Cosplay stand up, jota mielenkiinnolla odotin. Huumori on lajina vaikea ja kun ohjelman nimeen lätkäisee stand up, niin paineet olisivat itsellä kovat, kun tietää että yleisöä PITÄÄ NAURATTAA! Siihen nähden ohjelma oli kyllä todella onnistunut ja en missään vaiheessa tylsistynyt, vaan alusta loppuun mielenkiinto pysyi. Toisaalta kun itse olen pitkänlinjan cossari ja tiedän paljon cosplayhin liittyviä muoti-ilmiöitä, cossi-läppiä, cossi kliseitä jnejne. niin kaikkea tätä ei oltu kovin tehokkaasti hyödynnetty ohjelmassa. Lyhkäisyydessään: cosplay stand upiksi ohjelmassa ei ollut tarpeeksi cosplayta ja jotkin set-up punch line kokonaisuudet eivät kerta kaikkiaan vain uponneet. Aihealueena cosplay ei tuntunut puhujalle olevan sitä tutuinta settiä ja jotain sen suuntaista hän alkuun itsekkin mainitsi. Tämän takia olisi ehkä enemmän pitänyt perehtyä cossareiden mielenmaailmaan netin tai kavereiden kautta. Menisin silti katsomaan uudelleenkin, koska esiintyminen oli luontevaa ja selkeää. Ja kuten sanoin stand up on vaikea laji ja se kehittyy ajan kanssa. Lisää koomikoita coneihin! Ennen conia jännäsin eniten päättäreitä, jossa olin mukana esiintymässä. En tuttuun ja turvalliseen tyyliini kuitenkaan tanssinut, näytellyt, akroillut tai huulisynkannut, vaan oikeasti lauloin/räppäsin. Alun perin minun ei pitänyt olla päättäribiisissä mukana, vaan olin vain ideoinut ja sanoittanut chipaleen Memen korjausehdotuksia kuunnellen. Viikon varoajalla totesin kuitenkin, että Matcchanin räppäys ei ehkä ihan sopinut maskotin imagoon ja hyppäsin feataamaan Memeä ja Matchania. Kuumotus oli kova, kun en ole juuri koskaan esiintynyt käyttäen omaa ääntä. Lavalla en unohtanut sanoja, ääni ei värissyt, pystyin jopa jännitykseltäni liikkumaan eli ensikertalaiseksi vedin melko hyvin. Ainut mikä jäi harmittamaan oli, että oma kapula oli pienemmällä kuin muut ja vaikka kirjaimellisesti söin mikkiä räpätessä, niin ääni jäi heikommaksi. Kaikesta huolimatta tein oman henkilökohtaisen esiintymisennätyksen, kun uskalsin lyhyellä varoajalla hypätä kokeneempien kanssalaulajien rinnalle parrasvaloihin. Meme. K veti mahtavasti ja Matcchan lenssusta huolimatta hoiti homman kotiin!

Kaiken kaikkiaan en voi uskoa miten hyvin koko coni meni ja sen suuremmitta ongelmitta selvisin viikonlopusta! Olen ollut kaikissa yllämainituissa (Chibi, Kumma, Seminaari, Matsu) Oulun tapahtumissa työvoimana ja nyt ensimmäisen Matsun kokeneena voin todeta, että Metsäconilla on lupaavimmat kasvumahdollisuudet! Tästä on oikeasti hyvä jatkaa ja en malta odottaa millainen seuraavasta conista tulee.

Seuraavana vuorossa on Oulussa järkättävä Kummacon ja Animecon heinäkuussa. Siihen saakka...

Heihei


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti