12.5.16

Suomijuntit DoKomiin!

Saksan matka on takana ja kokonaisuudessaan reissu oli älyttömän hauska! Reissun pääpointti oli osallistua Odottemita DanceOff kisaan, joka on ainutta laatuaan Euroopassa. Kunniavieraaksi oli pyydetty odorite, jota itse fanitan ylitse kaikkien muiden.  Reissusta jäi paljon hyviä muistoja ja olisi ehkä aika purkaa millainen tapahtuma Dusseldorfin DoKomi oikein oli.

My waifu sanoi TAHDON!
Dussessa liikkuminen oli lähijunilla helppoa ja osasimme ensimmäisenä conpäivänä paikalle seuraamalla valtavaa hörhölaumaa, joka valui konferenssikeskukselle. Ensimmäinen kummastelu tapahtumassa iski, kun menimme conialueelle eikä tulostettuja lippua vaihdettu rannekkeisiin, vaan tulostettulippu piti aina leimata sisään tullessa ja lähtiessä. Tämä toki nopeutti jonon liikkumista, kun rannekkeenvaihtorumpaa ei tarvinnut tehdä.

DanceOff kisa oli mukavaan aikaan iltapäivästä kolmelta. Ikävä kyllä meillä ei ollut mahdollisuutta sellaiseen ylellisyyteen kuin lavaharjoitukset, emmekä edes saaneet tutustua lavaan ennen kisaa. Olimme onneksi pelanneet varman päälle ja päättäneet tanssia ilman kenkiä, jolloin lavan pinta ei kengän pitoihin päässyt vaikuttamaan. Toinen ikävä juttu oli, että kisaajat odottivat omaa vuoroaan katsomossa muun yleisön joukossa. Kun kyseessä on tanssikisa, ei ollut mitenkään otollista nousta lavalle kylmiltään riehumaan, vaan olisin enemmin hyppinyt ja pomppinut päkkärillä lämppäämässä.

DanceOff kisaajat.
Oma esiintyminen oli tietenkin se reissun kohokohta, jota voin vieläkin lämmöllä muistella.
Tuomarit olivat näköetäisyydellä esiintyessä ja verkkokalvolle ikuistin, kun oma dansuidoli K'suke seurasi showta tarkkaan ja nauroi useammassa otteessa Pipan ja minun esitykselle. Mad head love oli koreografiana hauska ja tuomariston naamasta ja yleisön reaktioista päätellen hauskuus välittyi. Koreografian loppupäässä otin Pipalta sukkanauhan, jonka heitin tuomaristolle lahjaksi ja voi niitä ilmeitä, kun he saivat sen käsiinsä. Esiintymiskokemuksena tämä oli yksi parhaimmista! En voi hokea liikaa sitä kuinka paljon itselle merkitsi, että sai esiintyä omalle idolilleen! Voitto meni kisassa omalle suosikille ja muutoinkin kisassa oli hiton lahjakasta ja taitavaa porukkaa!


Katsastakaahan Pipan kanava! 

Kisan jälkeen oli K'suken ja kumppaneiden nimmaritilaisuus. Suomalaisena on tottunut, kun ostat tapahtumalipun, siihen sisältyy kaikki. Menimme nimmari tilaisuuteen selvisi, että sehän oli maksullinen tapahtuma, mikä sinällään ei ollut ongelma, vaan se miten rahastussysteemi toimi. 5€ sai nostaa laatikosta kuvan jossa oli joko K'suken, Hakun tai Ryusayn kuva ja sai hakea sen ihmisen nimikirjoituksen, jonka naama kuvassa oli. 15€ sait ottaa kuvan kaikkien kanssa ja kaikkien kolmen odoriten nimikirjoitukset. Veikkaan, että tälläinen systeemi oli tehty, ettei toiselta kunniavieraalta pyydettäisi enemmän nimmareita kuin toiselta, eikä näin tulisi kakka fiilis kellekään. Silti jäi kismittämään moinen touhu, koska itseäni kiinnosti ainoastaan K'suke.

Fashion area.
Myyntipöytä sali. Myyntopöytä halli.
Sunnuntaina meillä oli aikaa kierrellä myyntipöytä alueita ja taidekujia ennen Odoritejen tanssiesitystä ja ECC-karsintaa. Taidekuja ja "fashion area" oli aivan mieletön! Tekee melkein pahaa sanoa, mutta suomalainen taidekuja tuntuu tämän jälkeen hyvin köykäiseltä. Hinnat olivat tuotteiden laatuun nähden todella kohtuulliset ja myyjät olivat loihtineet aivan älyttömän hienoja juttuja. Tietyt printit joita olisin halunnut ostaa, olivat jo lopuunmyytyjä sunnuntaina. Myyntipöytäsali oli valehtelematta Sibeliustalon kokoinen... Jos olisin penkonut jokaisen myyntikojun läpikotaisin, niin siinäpä se coni päivä olisi kokonaan hurahtanutkin.

Sunnuntain pukuvalintana Megu.
Ostosreissun jälkeen luvassa oli Odoritejen show pääsalissa, johon menimme jonottamaan 30 minuuttia ennakkoon. Kaverini oli todennut saksalaisille ystävilleen, että suomalainen mussuttaisi tällaisesta jonotus-systeemistä ja vastaukseksi oli saanut, että valittaminen on turhaa eikä se mitään auta. Muutamia järjestysongelmia katsellessa tuli fiilis, että kyllä meillä Suomessa osataan! Jahka jono liikkui ja saimme onneksi hyvät istumapaikat lavan edestä permannolta, tarkkailin ihmisten sisäänpakkaamista. Koko esityksen ajan ulkopuolella jonotti ihmisiä sisään saliin ja koko esityksen ajan sisällä oli tyhjiä paikkoja siellä täällä. Järjestäjät eivät osanneet kaiketi käskeä tiukasti ihmisiä täyttämään paikkoja järjestyksessä. Pääsali muutenkin aivan liian pieni tapahtuman kokoon nähden, koska istumapaikkoja oli ehkä nipin napin 1000 ja kävijöitä 31 000.

K'suke! ;___;

Odoritejen show alkoi ja melkoiset dokidokit nousivat, kun K'suke, Ryusay ja Haku astuivat lavalle. K'suken katseleminen videolta ei tämän jälkeen enää tunnu miltään. Tanssijat livenä olivat jotain aivan mielettömän hienoa katsottavaa. Tyypit, etenkin K'suke, olivat niin taitavia ja upeita, että kyynel saattoi muutaman kerran vierähtää. Oli opettavaista katsoa niitä koreografiota, joita on itse tanssinut.

Kun tanssishow oli ohi, jäimme saliin odottamaan ECC-karsintojen alkua. Ensimmäisenä lavalle astuivat juontajat, joista toinen oli mielestäni melko epävarman oloinen koko kisan ajan. Englanniksi selostava tyttö puhui onneksi kuitenkin sujuvasti ja teki meille saksaa osaamattomille kisasta miellyttävää seurata. Tuomaristossa toimi edellisvuoden Saksan finalisti, edellisvuoden Unkarin ECC-edustaja ja singaporelainen cossari x. Yleisarvosana kisasta ei jäänyt kovin hääviksi. Rehellisesti sanottuna Suomen kisoissa on enemmän katsottavaa ja koettavaa. Palkinnot olivat top kolmoselle melko hyvät, koska kisassa oli mukana paljon sponsoreita. Voitto meni omalle lempparille eli Doctor Who'n kymmenennelle tohtorille. Mieleen jäi myös ensimmäinen esiintyjä, joka soitti kauniisti harppua lavalla. Kisojen jälkeen pyörimme vielä jonkin aikaa tapahtuma-alueella ennen kuin suunnistimme takaisin hotellille.
ECC-kisaajat.
Suosittelisinko tapahtumaa Suomalaiselle conittajalle? Tähän vastaan, että riippuu kamalasti mitä tapahtumalta hakee. Jos on kiinnostunut odottemita-kulttuurista niin ehdottomasti, koska Dokomi on Euroopassa ainutta laatuaan, joka saa kunniavieraiksi oiketa odoriteja. Normiconittajille ja conihengailijoille suosittelisin ehdottomasti, koska tapahtumassa on paljon nähtävää ja ostosalueet ovat isot ja kohtuuhintaiset. Cossareille tapahtuma alueen lähellä on japanilainen puutarha ja shootti-mahdollisuudet ovat hienot, jos sää sallii. Lyhyt hermoiselle ja jonotusta inhoavalle en tapahtumaa voi suositella. Saksalaisille asia kuten paikkaliput ovat täysin absurdi asia, joten jos mielii katomaan cossikisoja tai muuta ohjelmaa, niin hermoja jonottamiseen ja odottamiseen pitää löytyä.

Ohjelma tarjonta koostui enimmäkseen erinlaisista pajoista, joita ohjelmalehtisessä kaikkiaan oli 26kpl: Cosplay poseerauspajaa, tanssipajaa, photoshop-pajaa, bento-pajaa, youtube-videopajaa ja vaikka mitä. Tarjolla oli myös paljon näytöksiä ja show ohjelmaa, kuten j- ja k-poptanssiesityksiä ja DanceOff kisa, cossikisoja, lolita muoti näytöstä, cosplay-tanssiaiset (joihin tosin piti erikseen ostaa lippu) ja Tsuki no Senshin jonkinmoinen cosplay-musiikalikin ohjelmakartasta löytyi. Jos Saksaa sattuu ymmärtämään niin puheonhejelman perässä tapahtumaan ei kannata lähteä, koska sitä oli todella vähän. Kielitaidosta sen verran, että Dokomissa ihmiset joiden kanssa juttelimme, järkkärit sekä kävijät, osasivat kaikki kohtuullista englantia. Kysyttäessä jotain kaikki olivat valmiita auttamaan ja neuvoivat mielellään meitä.

Sää oli lämmin.
Uskon, että tapahtumasta olisi saanut vieläkin enemmän irti jos olisi ollut paikallinen näyttämässä paikkoja ja tulkkaamassa. MeNanan eli meidän Saksan WCS kaverin piti alun perin olla tapahtumassa seurana, mutta edellisenä iltana paralle oli noussut kova kuume. MeNana u owe us trip to Finland ;p Suomijuntit pärjäsivät onneksi hyvin kolmestaankin tapahtumassa. Dokomin jälkeen jäimme vielä Dusseen lomailemaan ja kuluttamaan lähiruokakaupan herkkuhyllyjä ja viinihyllyjä, koska niin halpaa!

Suomijuntit poppoo koko komeudessaan :3

Kiitokset matkaseuralle! Reissu oli 5/5! Lähtisin uudestaankin! Seuraava coni on kesäkuun puolella omassa kotikaupungissa, wow! Kummaconia odotellessa.

Heihei3 kommenttia:

  1. Hei, vaatikko vakava cossi harrastus ylioppilas tutkinon vähintään?

    VastaaPoista
  2. oi että ku söpö. mennään naimisiin

    VastaaPoista