4.5.16

Kauan odotettu Cosvision!


Saksan Dokomista on nyt rantauduttu takaisin Suomeen ja ennen ulkomaan conipostauksia maltan kirjoitella Verkatehtaan seikkailut loppuun. Ajastus siitä, että seuraava Cosvision on taas (ilmeisimmin) vasta kahden vuoden päästä itkettää. Tämä itselle kuitenkin se THE tapahtuma! Viikonloppu Hämeenlinnassa ei kuitenkaan mennyt ihan niinkuin suunnittelin. Tarkoitus oli juosta luennolta toiselle, koska viime Vision meni kilpaillessa. Nyt en kilpaillut, mutta tuomarointi vei puolet ajasta ja toinen päivä meni OF poppoon kanssa hengamiseen. Alun perin olisin halunnut käydä katsastamassa kymmenen ohjelmanumeroa, mutta päälekkäisyyksien ja muiden hommien lomassa kerkesin vain neljään.


Ensimmäinen päivä meni päkkärillä istuskellessa ja pukuja katsellessa, koska olin osa kutsuvieraskisan tuomarikaartia. Oli ilo seurata kisaa, mutta en voi sanoa etteikö vähäinen osallistujamäärä olisi jäänyt harmittamaan. Ensimmäisessä Cosvisionissa kutsu kutsuvieraskisaan tuli itselleni neljän kuukauden varoitusajalla ja tuolloin kisaajia astui lavalle kymmenestä kutsutusta yhdeksän. Viime keväänä eli vuosi sitten sain kutsun myös All stars- kisaan, mutta kieltäydyin siltä istumalta koska en osannut ennustaa mikä jaksamiseni olisi elokuisen WCS-matkan jälkeen. Olisi ollut epäreilua ottaa paikka vastaan ja perua osallistuminen myöhemmin. Nyt viikonloppuisessa kutsuvieraskisassa kymmenestä kisaajasta lavalle päätyi neljä, vaikka varoaikaa oli roimasti enemmän kuin ensimmäisessä Cosvisionissa. Kisan piti olla All Stars On Stage, mutta kisaajakadon takia en ole varma oliko skaba nyt ihan nimensä veroinen. Kisaajat jotka pääsivät lavalle olivat silti kaikki upeita! Onnea hirmuisesti voittajille!

Kuvan näpsäissyt
Kisan jälkeen kerkesin kiertämään nopesti tapahtuma aluetta ja täytyy todeta, että pidin aivan älyttömästi tapahtumapaikasta. Halli oli otollinen paikka cossikuvien räpsijöille, hengaustilaa piisasi ja conipaikan lähettyvillä oli valtavasti shoottialuetta ja erinlaista taustaa käytettäväksi. Katseen vangitsivat conpaikalla myös pukunaiset ja pukumiehet! Cosvisionilla on ehdottomasti Suomen tyylikäimmät ja mukavimmat ovimiehet ja järjestyksen valvojat! 

En yleensä käy iltabileissä tai loungeissa conien aikaan, mutta koska kyseessä oli Cosvision niin halusin kerrankin poiketa vanhoista kaavoista. Clubvision oli kuitenkin sisältöönsä nähden vähän suolaisen hintainen. 5€ ennakkoon ja 7,5€ ovelta, johon sisältyi kaksi puheohjelmaa, joista toinen oli suljettu alaikäisiltä kokonaan pois. Joimme K-18 alueella yhdet viinilasit ja siirryimme katsomaan Pukuvuotoa, jossa aiheena oli muun muassa  Tuomareiden lahjonta ja Ketä saa cossata ja kolmatta aihetta en nyt muista. Kaikki olivat minusta mielenkiintoisia ja ajankohtaisia kuulemisen arvoisia aiheita, mutta tässä Pukuvuodossa mentiin aika pahasti aiheen vierestä ja heitettiin inside läppää sen sijaan, että oltaisiin vaikka keskusteltu tissigatesta tai blackface-aiheesta. Olen aijemmista netistä katsomistani Pukuvuodoista tyksinyt, mutta tämä nyt ei ihan vastannut odotuksia.

Clubvision hanging.
Sunnuntai sarasti aikaisin ja kiiruhdimme katsomaan päivän cossi-kisoja. Esityksiä oli ilo katsella ja omaksi suosikiksi tässä kisassa nousi Doctor Who- esitys. OF poppoo oli myös kisailemassa ja minulla oli tässä esityksessä näpini pelissä, vaikken itse lavalla ollutkaan. OF astui lavalle seitsemänä kääpiönä ja tämä show oli ensimmäinen kerta jossa ainoastaan ohjasin cossiesityksen, enkä ollut mukana lavalla heilumassa. Jännäilin kovasti kääpiöideni ja pahvi Lumikin puolesta ja hyvinhän se meni! Toinen sija kilpailusta napsahti ja silmät saattoivat ehkä vetistyä, koska olin niin iloinen koko ryhmän puolesta. Onnea hirmuisesti myös muille voittajille!

Seikka joka esityskisassa tosin nostatti verenpainetta oli, kun näin että kolmanneksi ja toiseksi sijoittuneille RYHMILLE ojennettiin YKSI pokaali. Olen nurissut tästä aijemminkin ja aijon nurista siitä hamaan hautaan! Jos tapahtumalla ei ole varaa antaa jokaiselle esiintyjälle yksilönä jotakin, ei tapahtumalla ole mielestäni varaa pitää ollenkaan kilpailuita, joihin voi osallistua ryhmänä.

Kisan jälkeen kävimme hakemassa vatsantäytettä ja kävimme katsastamassa ainoan puheohjelman, johon kerkesin conin aikana: Elokuvaamisen perusteet CMV käyttöön. Pidin luennosta todella kovasti, koska ainakin itselleni se tarjosi monia hyviä vinkkejä, joita en ole koskaan edes ajatellut! Tuntuu, että harvemmin coneissa luennoilla oppii paljon uutta, mutta tämä pläjäys yllätti kyllä positiivisesti. Tapahtuman viimeinen ohjelma oli päättäjäiset, joiden jälkeen Cosmobiili suuntasi takaisin kohti Oulua.

Cosvision kokemus jäi viimekertaisesta vähän latteammaksi sen takia, että olin odottanut tapahtumaa 2-vuotta innolla ja odotukset olivat suoraan sanoen aivan pilvissä. Jotkin asiat jäivät harmittamaan, mutta silti tämä on itselle SE tapahtuma! Verkatehdas oli ehdottomasti omasta mielestäni parannusta Logomoon ja jään innolla odottamaan seuraavaa Cosvisionia!


Heihei
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti