21.1.16

Frosti, ECG, First Runnerup, WTF!?


Frosti oli tänä vuonna nimensä arvoinen tapahtuma. Kävimme tapahtumassa sonnustautuneena Avatar the last Airbender piirros-sarjan asuihin. Itse olin valinnut hahmoksi tuittupäisen Prinssi Zukon ja kaverit olivat pikanneet itselleen Aangin ja Kataran. Jo ennen WCS-finaalia itsellä oli kamala hinku tehdä jotain Avatarista! Suuresta hahmorakkaudesta Zukoon halusin toteuttaa asun mahdollisimman hyvin, joten pohdin miksipä sen ympärille ei rakentaisi esitystäkin. ECG sattui samaan aikaan hyppäämään kulman takaa ja siitä se ajatus sitten lähti.

Minulla on myös pitkään ollut kauhea hinku käyttää jumppanauhoja/throw streamereitä cosplay-esityksessä, mutta ei ole löytynyt sarjaa josta niille löytyisi järkevä käyttötarkoitus. Tulen- ja vedentaitaminen jumppanauhoilla oli siis täydellinen tilaisuus toteuttaa tämäkin haave. Kirjoitin esityksen kässäriä asenteella, että teen juuri siltä miltä itsestä tuntuu. Esitys omaksi iloksi!

Kuvannut Jenni Suominen
Kisapäivä meni letkeissä meinigeissa ja erityiskiitosta annan bäkkärin cosplay-kuvaajalle! Paras cossikisan kuvaaja, jonka käsitelyssä olen koskaan ollut! Mallien ohjaus 10/11! Miinusta taas annan ihmispaljoudesta lavan takana... Desuconin bäkkäri on aina ollut ahdas, mutta nyt se oli sietämätön. Pieneen tilaan oli ahdattu kunniavieraat oppaineen, työvoima, 10 hall-cosplay-kisaajaa ja 30 ECG-kisaajaa ja kaikkien osallistujien roippeet. Samassa tilassa kunniavieraat olivat ruokatauvolla ja montakymmentä cossaajaa stressi-erkkeilee ympärillä. Ensikerralla ihmismäärää voisi rajoittaa vaihtamalla hall-cosplay-kisa, vaikka cossi-kuvakisaksi tms. jos kisaajien viihtyvyyteen yhtään haluaa panostaa. Palkinnot olivat vähän pleh (varsinkin viimevuoden Frostin esityskisaan verrattuna): liput Desuconiin, yksi heijastin, kaksi kangasmerkkiä ja yksi lasipysti. Annetaessa mitalleja/pystejä muistoksi kilpailusta, olisi reilua jakaa jokaiselle sijoittuneelle oma, koska nättiä pystiä ei tee mieli halkaista kolmeen osaan.Muuten kisa meni oikein mallikkaasti ja kaikki osasivat hommansa. Omasta vinkkelistä taso oli ensimmäisiksi ECG-karsinnoiksi yllättävän kova ja peruutuksiakaan ei ihmismäärästä päätellen ollut tullut kuin muutama. Omaksi lemppariksi esitysten seasta nousi Dragon Age 2 Isabellan kärpäsen lätkimis esitys! Kyseinen pläjäys oli yksinkertaisin cosplay-skitti mitä livenä olen nähnyt ja yllätti, miten niin simppeli idea voi olla niin kiva. Kymmenen pistettä ja papukaijan merkki, tykkäsin!
Oma esitys meni nappiin ja olin vähän ymmälläni siitä huutamisen määrästä mitä lavalta kuulin... Oma sisääntulo arabialaisella jänskätti lattiapinnan takia, mutta sekin meni mukiin oiken hyvin. Kun esitys oli ohi ja astelin pois lavalta... äh sitä fiilistä, koska en muista koskaan, että olisi ollut heti esiintymisen jälkeen niin hyvä olo. Nautin lavalla olosta täysillä!

Sitten palkintojen jako... Team Avatar The First Runnerup... aha... Ilmeeni kertoi varmaan kaiken, kun astelimme noutamaan Desun lasilautasta: mitä ihmettä!? Olin lähtenyt niin puhtaasti rölläämään ja pitämään vain hauskaa, joten tuntui hölmöltä seisoa lavalla muiden sijoittuneiden joukossa. Hyvä fiilis ei loppunut lavalle, kun karsintojen jälkeen niin moni katsoja tuli sanomaan, että oli itkenyt esityksemme aikana ja aiheuttanut yltiömäisiä demfeels kohtauksia. Olen vain hokenut kiitosta, kun en ole hämmennyksissäni muuta suustani saanut ulos. Kiitos, että saimme esiintyä ja kiitos, että nautitte.

Ja siis mielettömästi onnea edustajille! Eritoten tyksin Dragon Age duosta! Oli mahtavaa päästä näkemään show eturivistä, vaikka meinasinkin saada sydänkohtauksen, kun lasipullo paiskattiin maahan. Ehkä minäkin vielä joskus osaan käyttää kasvoja yhtä monipuolisesti lavalla ;_;

Kuvannut Sami Räbinä. BLUFF - Konekivääreitä ja sukkanauhoja
ECG vei powerit aika hyvin muusta conittamisesta. Lauantain iltabileissä esiinnyin BLUFFin kanssa ruutuna ja sunnuntaina kerkesin kuulemaan Unrealityn- esityksen, joka oli aivan mielettömän upea! Dango Daikazokun kohdalla suupielet olivat korvissa. Paluumatka kotiin oli kauhea... mittarissa oli korkeimmillaan -33 ja auton lämmitys ei oikein toiminut odotettavasti, joten kyytiläiset olivat muuttua jääkalikoiksi.

Mieletön ja mielettömän erinlainen con itselle. Kisakokemus oli todella erilainen, koska sinne oli aiempaan verrattuna lähtenyt niin eri mielellä. Kiitos hirmuisesti kaikille conista! Eritoten kiitos Kaiskalle ja Marialle, jotka lähtevät aina minun pöljiin ideoihin mukaan! 

Seuraavan kerran nähdään Winternekossa!


8 kommenttia:

 1. Moiks. Hiipparoin tännekin kertomaan, että teiän skitti tosiaan oli suosikkini :D En ole koskaan Avaratia sen kummemmin katsonut, mutta itkin silti, koska skittinne oli niin kauniisti tehty. Ja vaikka käytitte nauhoja, joita usein näkee skiteissä ja joissa ne usein on todella nähty, niin teillä ne toimi niin hyvin. Olin aika tunteissa kyllä ;__;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos ;_; Jumppanauhat on cool! Vaikka ovatkin aika nähty kikka niin kyllähän niitä kerran elämässä pitää päästä itsekkin käyttämään :3

   Poista
 2. Sun ilme oli kyllä kaunis kun lavalle astelitte palkintoja hakemaan : D
  Mun teki mieli tulla jossain välissä sanomaan jotain, kun oltiin kummatkin bäkkärillä arpinaamoja, mut en sitten kerenny/saanu suutani auki >: Harmi kun olitte just meitä ennen nii en nähny teitä livenä kunnolla, mutta ää, teijän esitys oli mun lemppari (oon tainnu tätä jo joka somessa hehkuttaa hups mutta kun) ja te kaikki sovitte hahmoiksenne tosi hyvin ja ää <3 Se oli myös eka esitys minkä bäkkäriltä ees jotenki näin ja oikeesti tuli sellanen fiilis että voisin vaa lähteä kotii, tää kisa oli täs l'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huomasin jälkeen päin kuvistakin, että ilme oli aika priceless :---D Hirmuisesti kiitoksia! Ensi kerralla jutskamaan sitten, vaikka en kyllä itsekkään koskaan saa suutani auki. Olen niin... suomalainen.

   Poista
 3. Olitte aivan mahtavia! Harmitti tosi paljon, että tultiin Sipsinekun kanssa teidän jälkeen lavalle, niin ei saatu nähdä livenä esitystä : / Mutta onneksi tuubi <3 Katsoin teidän proppeja, ne oli todella taitavasti ja hienosti tehtyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuubi on kaveri, kiitos :3 Proppeja, mitä proppeja? Lavasteitako? :D

   Poista
  2. Tai siis, nämä teidän ihanat elementti-puikot miksiniitänytkutsutaan : D Pahoittelen epäselvää ilmaisua! Katselin jo bäkkärillä miten Katara hienosti taitteli omansa pieneen pussukkaan sen kepukan päässä. Ja muutenkin, todella hienosti maalattu, miten ne loistivat valoissa ja kaikkea! Ihanaa!

   Poista
  3. Aaaah aivan! Suomeksi en itsekkään tiedä termiä, mutta throwstreamer enkuksi. Ja jos haluaa samanlaisen niin ebaysta saa ;p

   Poista