16.7.15

Meleko kylymä Animecon


Animecon viikonloppu meni siivillä ja viimeinen rutistus pukujen kanssa ennen Summittia on käynnissä. Lyhyesti viikonloppu sisälsi tanssia, tuomarointia, esiintymistä ja tuomaroitavana olemista.
Lauantaina tanssiryhmä BLUFFin avajaistanssien jälkeen syöksyin tuomaroimaan medium ja hard sarjan kisaajia. Tämä uusi kisakonsepti, jossa kilpailijat jaettiin luokkiin easy, medium ja hard oli mielestäni mukava ajatus, joskin kaipaa vielä hiomista. Näin ensimmäisellä kertaa tuomarit saivat itse kategorisoida kilpailijat täysin pukujen, ei kilpailijan taitotason perusteella omiin kategorioihinsa. Kisaajia piti saada määrällisesti melko tasaisesti jokaiseen luokkaan, joka oli vaikeaa koska en kokenut easy-sarjan kohdalla esim. monen puvun olevan helppo. Mutta koska puvut oli pakko jakaa jotenkin, niin sitten jaettiin. Kyseinen konsepti toimisi mielestäni paremmin, niin että kategorisoinnissa otettaisiin huomioon kisaajan taitotaso, että puvun vaikeusaste ja tähän suuntaan seuraavalla kerralla ilmeisimmin cosplay-vastaavan mukaan ollaan menossa. Hyvä idea siis, mutta kaipaa vielä kehittämistä.
Tuomarointi itsessään oli itselle alkuunsa melko kankeaa, koska aamu oli ollut melko hektinen ja juoksin suoraan avajaisesiintymisien tanssahteluista arvioimaan pukuja. Loppua kohden meno muiden tuomareiden kanssa nousi kuitenkin melko hillittömäksi. Läppä lensi ja tuomaroinnista jäi hyvä fiilis. Erikoiskiitokset cossi-vastaavalle hyvästä duunista (meillä oli ruokatauko tuomaroinnin välissä, ennekuulumatonta!) Onnea voittajille ja kiitos kisaajille! Jos joku haluaa vielä jälkikäteen palautetta, niin anna sitä enemmän kuin mielelläni. Tuomarointihuoneessa cossi-mamma rustasi jotain palautelomakkeita, mutta minusta ne jäivät melko tyngäksi eli minulta saa pyytää myös toisen spesifimmän palautteen halutessaan :)
Sunnuntaina kiiruhdimme esityskisan lavatreeneihin OF - poppoon kanssa.
Ulisin twitterin puolella jo enakkoon kisan ennakkotuomaroinnista: miksi kisassa oli ennakkotuomarointi, koska puvut eivät vaikutaneet arviointiin? Näin jälkikäteen kyseenalaistan samaa, koska koin sen täysin turhaksi. Pyörähdimme tuomarointihuoneesa ja tuomarit kertoivat meille tuomarointiperusteet (jotka pitäisi tietää hyvissäajoin muutenkin ennen kisaa, ei kisapäivänä) ja poistuimme huoneesta. En tiedä oliko tämä rentouttavaa uudemmille kisaajakokelaille, mutta itse en nähnyt tuomarien tapaamisessa pointtia.Kyseinen Street Fighter- esitys jännitti itseäni, koska en ole koskaan laulanut lavalla ja oli ihan mieletön kokemus päästä kokeilemaan tätäkin taiteenlajia. Mielestäni oman porukan esitys meni hyvin ja esityksestä ja kisasta jäi niin hyvä fiilis. Meidän kolme solistia  oli aivan sika upeita ja patistan heitä ehdottomasti laulamaan jatkossakin :)

CMV-kilpailusta... odotin, että Suomen ensimmäinen CMV-kisa olisi ollut suoraan sanottuna täyttä sontaa, mutta en nähnyt että yksikään videoista olisi ollut huono. Kaikki olivat katsottavia! Voitto meni oikeaan osoitteeseen, vaikka tulikin sellainen olo että tämä on jo nähty (VändettA cosplay ) Tuskin maltan odottaa, että pääsen itse väsäämään kilpailuun menevää CMV:tä. Palkintojenjaon ja kisojen jälkeen kävimme pyytelemässä palautetta, joka jaksaa vieläkin hymyilyttää. Tuomarit olivat aivan ihania ja palautteesta jäi niin hyvä mieli :) Kiitos tuhannesti ja onnea voittajille! Toivottavasti Zelda - esitys tulee nettiin koska lavan takaa sitä ei päässyt seuraaman nyyh ;_;
Hmmmmm. Kokonaisuutena Animecon oli rento ja viimeisimmän lavapiipahduksen jälkeen tuntuu, että olemme Kaisan kanssa valmiita kohtaamaan Nagoyan parrasvalot!
Tämä on kaiketi viimeinen blogaus ennen Summittia,  joten Suomen tiimin touhuja kannattaa seurata omalta osalta twitterissä  ja facebookissa ja facebookissa :3

Ei jännitä...

Heihei

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti