15.6.15

KORVACON 2015

Toinen Mimicon oman conitus historian ajalta on takana ja conkrapulaa ei ehdi juuri potea, koska Japanin edustusmatka on ihan nurkan takana ja puvut viimeisteltävänä. Blogi on kuitenkin kevät kiireiden keskellä ollut hiljainen, joten näin tuoreesta muistista automatkalla bloggerin mobiili sovellutuksella on hyvä näpyttää coniraporttia valmiiksi. Mimi jätti itselle viime vuonna niin hyvän maun suuhun, että teki mieli mennä uudestaan. Tapahtumassa toimin lauantaina cosplay-kisan tuomarina ja sunnuntaina pidimme kavereiden kanssa cosplay-paneelia.

Lattiamajoituksessa nakkasimme lauantai aamuna cossit niskaan ja riensimme Mikaelin greenroomiin kahvin toivossa. Sitä sai kuitenkin odotella vielä reilu tunnin ja uhkailin jo palkita itseni kisassa ellei kahvia tippuisi minulle ennen tuomartoinnin alkamista. Onneksi kahvinarkomaani sai kuitenkin täyttymyksensä ennen tuomaroinnin alkua. Tuomarointi oli perussettiä. Oli mukava jutsella kisaajien kanssa varsinkin, kun aikaa oli riittävästi. Kisaajia oli alkuunsa 12-14 kipaletta, mutta perumisten jälkeen kokeineiden sarja kutistui kahdeksaan kisaajaan. Omalta osalta tämä sopi oikein hyvin, koska tuomarointi aikaa oli tunti ja kahdeksalle kisaajalle se oli juuri sopivan letkeä ja joustava aikaväli. Kisan kulku oli sulavaa, tekniikka pelitti ja omasta vinkkelistä homma luisti muitta mutkitta :) Onnea vielä voittajille!
Oli mulla pukukin päällä :3
Kisan väliajalla OF poppoo esitti uuden  vetäjän voimilla Gekkan Shojo Nozaki-kun- cosplay shown. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun minulla ei ollut minkäänlaista osaa eikä arpaa OF isompaan projektiin. En ollut nähnyt enkä kuullut esityksen harjoituksista mitään, enkä tiennyt yhtään mitä lavalle oli tulossa. Esityksen aikana tuli olo "tältäkö vanhemmista tuntuu, kun lapset kasvavat isoksi ja lentävät pesästä?" Yleisössä saatoin tirauttaa muutaman kyyneleen, koska olin niin iloinen miten OF nuoret ovat kehittyneet ja kuinka heille on tullut itsevarmuutta esiintyjinä ja se näkyi. En yleensä herkisty muunmuassa mistään, mutta nyt olin niin ylpeä siitä miten homma oli saatu kasaan. Esitys ei ollut täydellinen, mutta se miten iloisuus ja itsevarmuus haisi ainakin minulle eturiviin oli itselle häkellyttävää. Äh... sanovatpa muut mitä vain, mutta minä olen teistä hirmuisen ylpeä toivottavasti tekin olette!

Kisan jälkeen juttelimme Uruhara FC Päivin kanssa muutaman sanan ja kaksosilla oli meille hellyyttävä lahja mukaan Japanin reissulle. Kaksikko ja etenkin Päivi on ollut meille isona tukena koko syksyn ja kevään ja on ollut kyllä sellainen tunne, että ei ole tarvinut olla yksin Summit hässäkän kanssa. Kiitosta ei voi hokea liikaa: kiitos!

Sunnuntai päivänä osallistuin kaverin kirjontapajaan, koska en ole selkeästikään saanut siitä tarpeekseni syksyn aikana. Kirjontatyö jäi jesken, mutta näpersin automatkalla vaaleanpunaisen Totoron valmiiksi. En ole ennen osallistunut pajaohjelmaan conissa ja täytyy todeta: tätähän kannattaisi harrastaa useamminkin! Mukavaa ajanvietettä, kun väsyneelle conittajalle luppoaikaa tapahtumassa löytyy.

Myöhemmin päivällä ohjelmaan kuului myös Kun cosplay menee liian pitkälle- paneeli, jonka tarkoitus oli jauhaa kakkia, viihdyttää ja houkutella vihdoin kauvan havittelemamme ystävä ulkopaikkakunnalle conittamaan. Tällä kertaa paneeli oli kerrankin oikeasti paneeli, koska ainut ennakkoon valmistellut asiat olivat aihealueet diashown kera ja mitään muuta ei sitten oltukkaan etukäteen mietitty. Cosplaysta ja sen älyttömyyksistä on mukava jutustella ja toivottavasti myös yleisö viihtyi. Palautetta paneelista saa tiputella, jos mielen päälle jäi jotain :)

Silmissä kiiluu cosplay...
Kokonaisuutena Mimicon oli mukava tapahtuma. En lähtisi pelkkänä kävijänä, mutta tuomarointi ja ohjelman pito on aina hauskaa puuhaa. Olimme tosin pettyneitä, koska tänä vuonna ei ollut kakkua jälkkärinä, vaikka muuten ruoka oli todella hyvää. Katsotaan, josko taas ensi vuonna jaksaisin palata Mikkeliin conittelemaan. Kiitokset con seurueelle, mukaville ihmisille jotka tulivat jutustelemaan ja järkkäreille :)

Animeconia odotellessa!

1 kommentti:

  1. Ei ollut kakkua mutta olihan siellä mustikkapiirakkaa green roomilla sentään. :)

    VastaaPoista