17.2.15

Frosti pohdintoja


Yleisesti en taaskaan osaa oikein sanoa tapahtumasta itsestään mitään, koska aika meni enimmäkseen bäkkärillä tai muuten vain kisa/esityshuuruissa. Olihan se Desucon eli siis kaikki toimi ja pelitti, koska Desucon. Yey for Desucon! Facebookissa kuin blogissakin aiemmin mainitsin, että olemme OF nimen alla kaverin kanssa kisailemassa Bokura ga Ita- animen siivittämänä. Kävimme kuvattavana, tuomittavana, katsottavana ja esityskisasta napsahti 1. sija. Suurkiitokset kannustusjoukoille, yleisölle ja tuomareille :) Onnea hirmuisesti myös Retalle 2. sijasta ja Pipalle ja Memelle 3. sijasta :) Toivottavasti kaikki esitykset tulevat nettiin, koska puolet kisaesityksistä meni ohi lavan takana jännätessä.
Kuva. Nyymix
Itse esitysidea syntyi jo viime kesänä ja reenasimme alkuperäisidean pohjalle showta. Pariviikkoa sitten kuitenkin huomasimme, että joku tekeleessämme kusee ja pistimme taustabiisit ja rakenteen uusiksi. Kilpailupäivänä Frostissa olin ihan tyytyväinen siihen miten olimme esityksen rakentaneet ja mitä lavalla tapahtui, mutta se millä tavalla kaikki tapahtui ei mennyt mielestäni ihan niinkuin piti. Bokura oli itselle roolisuorituksena hieman vaikea, koska liikehdinnässä piti tavoitella tyttömäistä pehmeyttä ja sulavuutta, joka oli outoa ja uutta. Tuntuu, että paikoin tämä pehmeys onnistui, paikoin ei. Treenivideolla sitä oli enemmän, mutta ei lavalla. Liekkö mennyt jännityksen piikkiin.

Kuva: Tuomas Siitonen
Tuomaripalautteessa jäi pohdittavaski tulevaisuutta varten kommentit ylinäyttelemisestä ja aitouden puutteesta. Itseä turhauttaa, että näen ylinäyttely osuuden kyllä näin jälkikäteen videolta, mutta en lainkaan harjoitusvaiheessa. Esiintymisen aitouden puutteessa Hannu että minä jäimme oikeasti ymmällämme, koska olemme eläneet viimeisten kuukausien aikana läpi tätä esitystä. Esityskaverini on jättämässä jäähyväiset OF:lle ja muuttamassa toiseen kaupunkiin. Lavan takana fiilistelimme mitä kaikkea meillä olisi jäänyt kokematta, jos emme olisi perustaneet Hannun, Kaisan ja Sohvin kanssa OF 5- vuotta sitten. Lavalla siis tuntui ainakin itsestäni, että samaistuin liikaakin Nanamin fiiliksiin ja oikeasti heittäydyin, mutta se ei silti riittänyt tavoittamaan tuomareita.

Kuva: Tuomas Siitonen
Kokonaisuutena olen kuitenkin tyytyväinen Bokuran esitykseen, että pukuihin. Koen, että vahvuudet itselläni esiintyjänä ovat energisyydessä, fyysisesti näpäkässä eläytymisessä ja iloisuudessa. Mutta koska haluan kehittää taitoja cossarina monipuolisesti, niin tämän kaltaiset duossa tehtävät yksikertaiset showt ovat hyvä tilaisuus kokeilla uutta, testata omia kykyjä ja hypätä omalta mukavuusalueelta eli energisistä esityksistä pois.

Kisan jälkeen piti kiiruhtaa hotellille vaatteiden vaihtoon, koska iltabileissä esiinnyin tanssiryhmä BLUFFin mukana. Olen ollut BLUFFista puolenvuoden tauolla, koska viimekesän WCS-rumpan jälkeen tuntui että jostain pitää karsia ja saada vähän hengähdystaukoa. Täytyy sanoa, että tauko on tehnyt hyvää, sillä viimeksi kun esiinnyin Kokkoconissa tanssiryhmän kanssa se ei tuntunut miltään. Osasin tuolloin kyllä tanssit, esitys meni hyvin, mutta ennen lavalle menoa ja sen jälkeen ei vain tuntunut yhtään miltään. Voin sanoa, että se oli kamalin lavakokemus koskaan, kun tuntemukset olivat "Jaa mitä sitte, evvk....". Nyt tauon jälkeen fiilis oli lavalla katossa, tuntui että ensimmäistä kertaa nimenomaan tanssiryhmässä en suorittanut tanssia, enkä suorittanut esiintymistä, vaan esiintyminen ja tanssiminen tuli sydämestä. Hyi, kamala ilmaus, mutta kuvaava! Kiitokset valtavasti, että pääsimme esiintymään. Ehkä ensivuonna uusiksi : 3 Jännää oli myös, että tein BLUFFiin comebackin naisellisena hameessa enkä miehisenä housuissa.


Sunnuntaipäivä meni koomaamiseen, koska iltabileet ja pohdiskelevat keskustelut Kaiskan ja avokin kanssa venyivät Omppuhotellissa turhan myöhään. Aiheena oli mm. sosiaalinen seinä coneissa. Etenkin tämän Frostbiten aikana, itselläni oli lukuisia tilaisuuksia jutella ihmisille ja tutustua tyyppeihin, mutta ei! Päätin jäätää valtaosan ajasta ja käyttää energiaani kohtelias-Aino- moodiin.  Ja jos poikkesin derppauksen tielle, pohdin seuraavat 5 minuuttia oliko tuo yksittäinen lauseenpätkä kamalan epäkohtelias tai epäasiallista käytöstä. Itse itselleni minä sen seinän luon, joten ennen Summittia olisi ehkä aika rohkaistua ja hankkia moukari sen särkemiseksi. Ensimmäisenä voisin karsia sähköpostiviesteistäni teitittelyn...
Sunnuntai läskeilyt
Tämä postaus kuulostaa kamalan negatiiviselta, vaikkei tapahtuma todellakaan ollut sitä. Päinvastoin koko viikonloppu oli aivan ihana ja niin kuin aiemmin twiittasin: hyvin avartava ja uudenlainen tapahtumakokemus. Esiinnyin ensimmäistä kertaa jonkun muun kuin Kaiskan kanssa parina ja kokeilin erityyppistä esitystä ja roolia lavalla. Sain oikeasti mieltä avartavaa, kattavaa tuomaripalautetta ja oivaltamisen iloa. Olin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2010 aikuisten ihmisten iltabileissä ja sekoitin myös Desu-järjestäjien naamoja ja nimiä toisiinsa ja olin tästä nolona. Hirmuisen iso kiitos mahtavasta tapahtumasta!

Seuraavana vuorossa Mangapäivät Kemissä 21.3.

Heihei


2 kommenttia:

 1. Esityksenne oli loistava ja tunteellinen, selkeästi harjoitellun näköinen ja hyvin onnistunut. Mielestäni saamanne palaute ylinäyttelemisestä hieman kummaksuttaa. Jos liikkeitä jotka tukevat tunnetiloja ei esitä tarpeeksi näkyvästi, ei kyllä parvella istuva katsoja niitä pysty tulkitsemaan. Cosplayesitykset eivät missään nimessä saisi olla "alinäyteltyjä"; ylinäytteleminen sen sijaan jopa suotavaa, sillä useimmiten esityksillä on tapana jäädä turhankin vaatimattomiksi. Ei se parvella istuja voi huomata suunpielen vääntymistä hymystä totiseksi! 1. Palkinto meni oikeaan osoitteeseen.

  // vinkvink toivottavasti käytitte palkintonne jo, tuon palkintokoodinhan voi kuka vaan napsaista kuvasta mukaansa :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana, mukava kuulla että esitys viihdytti ^^

   Itsekin olen myös pohtinut tuota suuri eleisyyttä siksi, että tuomareille esiintyä pitäisi luonnollisesti ja pienieleisemmin, mutta ylinäytteleminen palvelee taas koko yleisöä paremmin (mikäli käytössä ei ole esiintyjää kuvaavaa kameraa ja suurta screeniä, kuten Traconissa). Kaksipiippuinen juttu.

   Kuponki on käytetty, mutta... Hyvä huomautus silti, en ollut ajatellut moista ollenkaan ;_; Tyhmä minä.

   Poista