12.1.15

Yukicon 2015: Cheekiä ja tuomarointia


Yukicon koostui itsellä OF esityksestä NCC-kisan väliajalla, jossa olin Kuroko no Basuken Momoina ja sunnuntai menikin kokonaan takahuoneessa tuomaroidessa ryhmä-cosplaykilpailijoita.

Ennen conia
Kokonaisuutena Yukicon paikanpäällä oli oikein mukava ja ihmiset olivat hyväntuulisia ja ihania :) Ennen tapahtumaa olin kuitenkin hyvin turhautunut niin cosplay-ryhmäkilpailun tuomarina, että esiintyjänä. Syynä se että sähköpostiyhteys ja infon kulku Yukin päässä ei pelittänyt yhtään. Joko s-posti osoitteet eivät toimineet/ottaneet viestejämme vastaan, meille ei vastattu tai vastaaminen oli hyvin hidasta. Yleensä kun yhteyshenkilö conissa ei osaa vastata kysmykseen heti ja tietää, että vastauksen saamiseen menee aikaa on kohteliasta kuitata viesti jollain tavalla ja sanoa palaavansa asiaan mahdollisimman pian tms. Näin ainakin muissa coneissa on toimittu.

Kaikki ei sentään mennyt päin pyllyä ennen tapahtumaa. Olen hirmu iloinen, että perjantaina saimme lavan harjoituskäyttöön kokonaiseksi tunniksi esityksillemme! Moista aikaa ei ole kyllä ikinä saanut käyttöönsä!

Lauantai
Lauantai aamuna vedin päälleni hoitsu puvun avajais-showta varten, jossa en oikeastaan ollut osallisena muutoin kuin elävänä ihmisproppina. Avajaishown jälkeen menin vaihtamaan Momoin nopsaa päälle ja yritin kiiruhtaa katsomaan Esityskisaamisen ABC: ideasta valmiiksi skitiksi- paneelia, mutta harmikseni ohjelmasali oli jo täynnä ;_;


Toisen ohjelman katsomo oli puolestaan aivan tyhjillään: Cosplayer in the gaming industry.
Shappi puhui sujuvasti ja asia oli ihan mukavaa kuuneltavaa. Ohjelmalta puuttui minusta kuitenkin selkeä runko, diaesitys olisi voinut olla johdonmukaisempi ja Puolalaisneito toisteli ehkä liikaa itseään "Being hostess is that... and being hostess is this...". Kokonaisuutena ohjelma oli kuvauksensa mukainen.

Kuvasi nyymix!
Lauantain kohokohta olikin sitten OF NCC-väliaika-show, joka meni mielestäni hyvin! Viime kesänä kävin Rotuaari Piknikissä ja Cheekin Jippikayeyn kuulemisen jälkeen sain idean: Kuroko no Basuken Kagami räppäämässä ison egonsa kanssa. Uusi cosplay idea oli syntynyt! Aluksi OFfilaiset pitivät koko ajatusta vitsinä, mutta sain myyntipuheeni esityksestä aika hyvin läpi ja tässä on lopputulos:

 
OF video vähän lähempää...
 
Ja  Bardiel's Videography kauempaa kuvaama versio.

Kuroko- showsta tuli ehdottomasti lemppari esitys, jota olen tähän mennessä ohjannut! :)

Sunnuntai
Sunnuntai aamu alkoi paskahalvauksella, kun auton ympärille oli satanut yöllä tuhottomasti lunta, tuomarointi hommat alkaisivat 10:00 ja kuskimme piti ruveta auraustöihin. Arghh! Inhoan myöhästelyä ja aikataulusta poikkeamista. Myöhästyimme tuomaroinnista onneksi vain 5 minuuttia ja pääsimme aloittamaan pukujen tarkastelun melko nopsaa.
WCS pressi-puku esittelyssä sunnuntaina
Tuomarointi tahti oli melko tiuha, kisaajia oli paljon ja useaan pukuun keskittyminen, reffi-kuvien tuijottelu ja kisaajien hiillostaminen kysymyksillä samaan aikaan oli melkoinen homma. Kärkikolmikon valinta oli vaikea ja ryhmän arvioiminen yksilön sijaan teki työstä huomattavasti haastavampaa! Onneksi olimme tuomari kolmikon kesken kutenkin melko samoilla aaltopituuksilla ja kärkikolmikko aloittelijoista, että kokeneista valikoitui.

Jos ryhmäkilpailun osallistujilla jäi kysyttävää tai haluatte palautetta puvuistanne vastaan niihin enemmän kuin mielelläni sähköpostitse rullarinkeli@hotmail.com. Onnea hirmuisesti voittajille ja kiitos kaikille kisaan osallistuineille!

Päättäjäiset lopettivat tapahtuman mukavalla tavalla. Kuvaajatätimme Räbbänän otos voitti Photoshoot-kilpailun ja voi pojat olen niin iloinen :D Räbsä on shootannut pukujamme jo vuosia ja kehittynyt matkan varrella valtavasti, joten onhan se hienoa että vakkari kuvaajammekin saa tunnustusta työstään.


Yukicon kokonaisuutena oli paikanpäällä mukava tapahtuma, mutta tiedonkulku ennen conia oli takkuilevaa ja liian hidasta. Minulla on kuitenkin uskoa, että Yukicon parantaa ensivuoteen! Kaikki mogailevat ja niistä voi ottaa opikseen.

Frostbitessä nähdään taas!
Heihei!

 

4 kommenttia:

 1. Et ollu ainoa jolla oli sähköpostien kanssa ongelmia, itekin sain vastauksen vasta reilu kuukauden päästä kysymyksen jälkeen, vaikka oli huudellun siellä sun täällä. Kuulemma oli jotain tekniikkaongelmia ollu.

  Teijän KnB-esitys oli muuten ihan sairaan hieno ja paras!! <3 Loppu illan soi sitten päässä "tulin voittamaan en anna minkään seisoo tiellä!" :'D (ihan hyvä ehkä seuraavaa päivää ajatellen koska kisat..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuva biisi valinta, ahaha :D Olisi varmaan ollut vielä osuvampi, jos olisi ollut kisan avauksena NCC-tyypeille ^^

   Poista
 2. Meillä oli ihan sama ongelma sunnuntaina auton kanssa, etenkin kun aura-auto oli vuorannut automme täysin lumen ansaan. Ja sitä ennen ehdin kerran jo pyllähtää lumeen liukkauden takia!

  Itse en todellakaan ole mikään Cheek-fani, päinvastoin, mutta teidän esitystänne oli todella ilo katsella! Pidin todella esityksestä ja koreografiasta ja aloin jopa laulaa biisin mukana! Kiitos hienosta välishow'sta!

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Ei mitään, mukava kuulla että esitys viihdytti :) Cheek ei itselläkään kuulu lempiartisteihin, mutta erinlaisia juttuja on aina mukava kokeilla.

   Poista