28.12.14

Vuosi 2014 oli HUPS!


OH MY, vuosi on taas kulunut ja ainakin puolet siitä pukuilun parissa. Mitäs kaikkea on tullut tehtyä, nähtyä ja koettua?

Valmistuneet cosplay-asut?

Omat projektit

OFfista kumpuavaa
Ehdottomaksi suosikiksi kaikista asuista nousee School Daysin Sekai. Puvun design kiihotttaa minua suuresti, hahmo ja sarja ovat minulle todella rakkaita ja olin hirmu iloinen, kun sain toteuttaa esityksen että puvut kyseisestä sarjasta tänä vuonna.

Puolitiehen jääneet cosplay-asut?

Tänä vuonna ainut puolitiehen jäänyt asu taitaa olla Space Dandyn Honey.

Conit ja kilpailut?
Ensimmäisestä conista viimeiseen coniin: Yukicon, Kitacon, Cosvision, Mimicon, Desucon, Animecon, Kokkocon, Animeseminaari, Tracon ja Kemin Mangapäivät. Kaikkiaan vierailin 10 tapahtumassa, HUPS! Vuoden paras con minulle oli Cosvision. Vaikka koko tapahtuma meni kisahuuruissa, niin siitä huolimatta tapahtumana tämä oli juuri se oma juttu. Tapahtuman ainut miinus: liian pitkä ajomatka...

Jos viimevuonna ainoa kilpailu oli World cosplay summit- karsinnat niin tänä vuonna kisoja oli vähän liikaakin. Yksilökilpailu Yukiconissa, Kutsuvieraskilpailu Cosvisionissa, Ryhmäkilpailuja Cosvisionissa, Desussa ja Animeconissa. Kaikkiaan 6 kilpailussa, HUPS! Oma kilpailukauteni huippu oli ehdottomasti World Cosplay Summit- karsinnat Traconissa. Kaiken kaikkiaan osallistuin kuuteen upeaan kisaan, joista mainetta ja kunniaa tuli poimittua yksilönä, ryhmänä ja parinkin kanssa: kultaa, kultaa, hopeaa ja pronssia. 

Huomasin juuri ettei minulla ole elämää, vain cosplay.Pettymyksiä?
Ryhmäesityksiin on ehkä eniten kohdistunut negaa. Esiintyjät ovat olleet projekteissa ihania ja treenaaminen on ollut hauskaa, kyse ei ole siitä. Nega on kohdistunut siihen, että pohjaideat ovat olleet hyviä, mutta toteutus liian monimutkainen tiivistettäväksi 3-5 minuuttiin.

"Minä tiedän mikä on hyvä cosplay esitys ja minä tiedän millaisen esityksen pitäisi voittaa." Seuraavaksi voinkin korvata tiedän sanan ja vaihtaa lauseen luulen tietäväni tilalle. Omille kyvyilleen ja esityksilleen tulee hyvin herkästi sokeaksi ja sekös harmittaa, kun sen ymmärtää vasta kun tuomarit hierovat sen naamaasi antaessaan palautetta. Ainut mitä voi tehdä on tarkastella esityksiään kriittisesti videolta ja yrittää nähdä sen mitä tuomarit ovat nähneet. Katsojan asemaan asettuminen esityksen tekijänä on loppujen lopuksi melko hankalaa. 

Mihin olen erityisen tyytyväinen?
Jos jatkan aiheesta cosplay-esitykset, niin samaan aikaan olen niihin myös hyvin tyytyväinen. En ole eläissäni harrastanut teatteria, en tanssia, en ole koskaan opettanut muita ihmisiä ennen OF cosplay hommia, mutta siitä huolimatta olen saanut aikaan vaikka ja mitä; eli erinlaisia esityksiä. Tässä kaikessa itseoppinut  voin siis taputtaa itseään olalle ja todeta "paskemminkin voisi mennä!" :D

Yksittäinen asia mihin olen tyytyväinen cosplay-puvussa on Micahin Proppi (sirppi)! Se on paras proppi, johon olen 100% tyytyväinen! Ei sovi suomalaiseen luonteeseen tämä itsekehu.

Mitä vuosi 2014 sitten opetti?
Opin kantapään kautta, että yksikertaisuus ja selkeys kaikessa kamaluudessaan ja kauneudessaan puree cosplay-esityksissä aina. Sen sijaan liian diipin ja liikaa sälää sisältävän 3 minuuttisen shown seuraaminen on joko tylsää, ärsyttävää, sekavaa, tmstms.  Sekä kutsuvieraskilpailuesityksen että WCS-esityksen kohdalla panikoin, että taustanauha lipsynkillä ja eläytymisellä ovat liian simppeleitä ja paljaita. Oletin, että moisella setillä yleisö varmaan buuaisi minut Cosvisionissa ja meidät Traconissa pois lavalta. No niin ei todellakaan käynyt, vaan kehuja sateli niin että pää hölskyi. Puolestaan ryhmäesitykset joissa oli ehkä liikaa kaikkea, mutta joiden eteen oli nähty valtavasti vaivaa ja aikaa, eivät aiheuttaneet juuri minkäänlaista reaktiota. On se cosplay-esiintyminen jännää.

Ja loppuun kuva tämän vuoden lempi cossi-projektistani
Tähän on hyvä päättää vuosi bloggerissa. Ennen vuodenvaihdetta suuntamme Rukalle ja reissun ohessa on hyvä toteuttaa myös uusi cosplay CMV ;p

Hyvää uuttavuotta, nähdään Yukiconissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti