30.11.14

Luukku 0En ole jouluihminen. Rehellisesti sanottuna inhoan kaikkea perinteisellä tavalla jouluun liittyvää, kuten lahjapakkoa, hössötystä ja koulujen pakollista jouluruokaa, yök. Mutta on tässäkin juhlassa omat kivat puolensa. Esimerkiksi pikkujoulut, joululoma, kukapa ei lomista pitäisi. Joulukalenterit ovat hirmu kivoja yleensä seurata. Viime vuonna tykkäsin ihan hirveästi tästä dissauskalenterista, Hanskun kalenterista ja sitä edellisenä vuonna Yumin joulukalenteri oli ihanaa seurattavaa.

Itsellänikin on mielinyt tehdä kalenteria jo parivuotta, mutta vasta viime keväänä keksin aiheen, josta keksin luukkumaisia pieniä aiheita 24 kappaleen verran: Cosplay-photoshoottaus. En ole ekspertti valokuvaamisessa tai kuvanmuokkauksessa, mutta minulla on shoottauksesta kokemusta ja uskon, että näin myös annettavaa muille, etenkin harrastusta aloitteleville.


Ensimmäisellä jouluviikolla tulee asiaa photoshoottiin valmistautumisesta, toisella viikolla poseeraamisesta, kolmannella kuvakulmista ja loppupuolella kuuta valokuvaamisesta tai/ja kuvien muokkauksesta.

Painotan, että kalenteri tulee olemaan cosplayharrastajan näkökulmasta, ei mallin, kuvanmuokkaajan tai valokuvaajan. Puhun oman kokemukseni kautta lähes 30 photoshootin jälkeen, sekä omasta perstuntumasta mikä toimii, mikä ei. Mutta hyvällä tuurilla, ehkä mahdollisesti saan vierailevan henkilön kirjoittamaan teille luukun valokuvaamisesta :p Ja jakakaa ihmeessä omia kokemuksia ja vinkkejä shoottamisesta kommentteihin :)

Heippa


1 kommentti: