15.9.14

3, 2, 1, Rakkaus voittaa kaiken!


Näin alkuunsa myönnettäkööt, että en kykene kirjoittamaan varsinaista Tracon tapahtumana- raporttia, koska viikonloppu meni täysin WCS-pölyissä. Olin osallisena spurdomuumi paneelistina ja tarkastin esitys-ja NCC-kilpailun, mutta lauantai-illan jälkeen katselin maailmaa kimmeltävän glitterfilterin läpi. Asiaa seuraa vain tämän vuotisesta WCS-karsinta matkasta! Omasta puvusta ja esityksestä ajattelin kirjoittaa myöhemmin omana osionaan WIP kuvien kera ja nyt keskittyä vain yleiseen wcs-kisa fiilistelyyn. 

Tänä vuonna lähdimme niin pukujen kuin esityksen puolesta liikkeelle puhtaalta pöydältä. Unohdimme ainaiset taistelu ja tanssiteemat, kun ne eivät ole meillä parina toimineet. Pyyhimme pois kuvitelmat siitä millaisia pukuja tuomarit haluavat nähdä ja valitaan puvut sen peruteella mitä olisi mielenkiintoista ja kivaa työstää. Millaista osaamista juuri me haluamme tuoda esiin? Mitä uutta haluamme oppia? Sen ainakin opin, että olen crossplayssa pois omalta mukaavuusalueeltani.

Koko 4-vuoden karsintarumpan jälkeen omasta puolestani voin todeta, että henkinen kasvu ja uuden kokeileminen cosplayn saralla Kaiskan kanssa ovat olleet suurimpia haasteita. Olemme oppineet, ettei kannata pelätä esityksen tai pukujen olevan huonoja, vain koska ne eivät ole sitä mitä muut tekevät ja mitä summit esitykseltä yleisesti odotetaan. Pukujen loitsijana kulunut vuosi on ollut melkoista koitosta, kun olen pikkupukujen lisäksi tehnyt kolme itselle haastavaa ja aikaavievää asua: Rorona Yukiconissa, Melvia Cosvisionissa ja Micah nyt Traconissa. Opettavaista se kyllä on ollut ja uskon sen näkyvän myös summit pukujemme jäljessä.

Kisapäivänä itsessään kaikki meni nappiin. Harjoitukset menivät hyvin, puvut vain sujahtivat päälle ja kisapäivän aikataulu oli todella rento. Tuomarointi meni liian hyvin ja saimme sanottua kaiken mitä halusimmekin. Kaikki meni jotenkin niin nappiin, että pelkäsi koko ajan mogaavansa lavalla tai huomaamattaan sanoneensa jotain tyhmää tuomareille. Ei uskaltanut toivoa yhtään mitään, mutta samalla toivoi, että jospa tällä kertaa tärppäisi! Ei voi sanoin kuvailla sitä fiilistä, kun oma kisaajanumeromme sanottiin seuraavan Suomen edustajan kohdalla ja kävelimme Kaiskan kanssa takaisin lavalle.Voisin hehkuttaa ja kuvailla fiiliksiä sadan kappaleen verran, mutta...

Kuvasta kiitos Nyymixille!
Ja jotain katseesta tulevaan! Ainoa mitä Kaisan kanssa olemme päättäneet on, että valitsemme puvut enimmäkseen esityksen perusteella ja että haluamme tehdä mahdollisimman energisen ja iloisen ehkä hauskan shown, koska se on se mitä molemmat varmasti osaavat. Pistämme itsemme likoon täysillä, mutta en ehkä kuitenkaan unohda koulunkäyntiä vaikka tuomareille näin saatoinkin liioitella. Odotamme innolla mitä muut maat keksivät ja aijomme nauttia edustusvuodesta täysin siemauksin!

Loppuun vielä kanssakisaajille ja niille, jotka eivät päässeet kisaamaan vaikka tahtoa olisi ollut: Älkää luovuttako! Tiedän, että joukossa on pettyneitä, jotka eivät ole vielä finaaliin asti päässeet tai yltäneet 3. parhaan joukkoon, mutta sen ei pidä antaa lannistaa. Minä ja Kaisa olemme joka vuosi uhonneet tuomareille, että meistä ei pääse eroon ennen kuin tärppää. Olemme olleet aijempien karsintojen jälkeen pettyneitä, mutta missään välissä ei luovuttaminen ole käynyt mielessä. Kokeilkaa uusia juttuja, osallistukaa erilaisiin cosplaykilpailuihin, hankkikaa niistä kokemusta ja etsikää ne omat vahvuutenne! Videoikaa esityksiänne ja tarkastelkaa itseänne kriittisesti, mitä voisi tehdä vielä paremmin? Tehkää parhaanne, nauttikaa pukujen ja esitysten tekemisestä! Nämä ovat omalla kohdalla toimineet.

Onnea Fukalle ja Rorunelle ja kolmanneksi tulleelle parivaljakolle sijoituksesta ja kiitos kaikille kisaajille! Onnea vielä kaikille ensi vuoden portfoliohakuun!

Loppuun kiitokseksi kaikille tukijoillemme ja onnittelijoille tarjoan vielä pienen extran parin viikon takaisesta photoshootistamme:Kiitos, en osaa muuta enää sanoa! 

 9 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon voitosta! Esityksenne sai hymyn huulille - niin kuin tuo videokin :)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut voitosta! Olitte mun ja siskon ehdottomat suosikit kisassa ja voiton olette tosiaan ansainneet! Olitte mahtavia. :)

  VastaaPoista
 3. Ääh, pakko avautua siitä, että taisin itkeä teidän esityksen aikana, koska se kuvasti itse täydellisyyttä ja oli jotain todella tuoretta ja ihanaa katseltavaa. Itkin myös, kun teidät palkittiin. Onnea voitosta, se oli todella, todella ansaittua ja virtuaalinen onnenpotku myöskin Japaniin! Juuri teidänlaisten tyyppien takia Suomen cosplayskenestä voi olla tosissaan ylpeä.

  VastaaPoista
 4. Hurjasti onnea! Esityksenne oli ihan super ihana ja söpö, oltiin kaverin kanssa yleisössä vuorotellen sillee "OMGÄÄÄIHANA!!!". Melkeen iteltäkin meinas tippa tulla linssii ku voittaja kuulutettii. Ihan vaan melkeen. Ansaitsitte voiton <3

  VastaaPoista
 5. Voi ei kiitos kaikille! Parhaamme mukaan lupaamme edustaa Suomea ensi kesänä ;_; Ikuisena pessimistinä yltiö positiivinen palaute alkaa pelottaa. Kritiikkiäkin saa vapaasti antaa ja on erittäin tervetullutta.

  VastaaPoista
 6. Onnea ihan älyttömästi täältäkin! Tämä oli pitkästä aikaa esitys, joka herätti todella voimakkaita tunteita katsomossa istuessa. Itkun ja ilon sekaiset tunteet myllersivät, ihan vain koska oli niin ihana ja hyvin tehty esitys <3 Hyvää matkaa Japaniin sitten kun se koittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme kaisan kanssa kuulleet niin paljon positiivista palautetta ja olemme aivan zkdbdkdjd mitä tämä on. Paineet japanin päähän ovat kovat, kiitos ^^

   Poista
 7. Onneksi olkoon teille!! :3
  Olin katosmassa esitystä ja teidän esityksenne jälkeen olimme kavereideni kanssa sitä mieltä, että tämä esitys voittaa varmasti. Niin siinä sitten kävikin!
  Mielestäni esityksenne oli söpö ja erilainen ja pukunne nätisti ja tarkasti tehty vaikka istuinkin aika takana enkä siis nähny niin hyvin kuin olisin halunnut. Nyt tekee mieli kehittyä itsekin cosplayn saralla kun näki noin ihania pukuja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ää kiitos ihana kuulla, että oman työn jälki saa jonkun muunkin innostumaan ;_;

   Poista