9.8.14

Kokkocon ja Oulun Animeseminaari: latteaa


Viime viikonlopun lauantaipäivä vierähti Kokkoconissa vieraillessa ja syyllisenä tähän oli Bluff, joka veti esiintymään taas uusille lavoille. Yleensä ohjelmapitäjille ja vänkäreille on aina varattu majoituspaikat, joko maksua vastaan tai ilmaiseksi. Tällä kertaa oletin, että kaava olisi sama, mutta jouduimekin pettymään kun samalla viikolla con informoi ettei majoitukseen enää mahdu ja meille ei ollut järjestetty lattia paikkaa. Vähän se jäi harmittamaan, kun viikonloppu reissusta tulikin päiväreissu.

Ei inspiraatiota
Conista jäi itselle mitäänsanomaton fiilis, koska siellä oikeastaan ollut mitään. Ei edes ihmismassaa. Ohjelmaa oli todella niukasti ja kävijöitä ja cosseja oli todella vähän. Omat perus pikkucon odotukset eivät oikein täyttyneet. Greenroom oli kuitenkin hyvin varusteltu ja järkkärit ja vänkärit mukavia.

Itse vähän pelotti kun oman tanssiryhmän esitys lähestyi, koska minua ei jännittänyt yhtään. Menin  ja tanssin. Yleisö oli meille ja cossikisaajille hieman nihkeää, liekkö myöhäinen kisa-aika vaikuttanut asiaan.

Omasta näkökulmasta järjestelyt conissa kyllä toimivat, mutta en saanut conifiiliksesta yhtään kiinni. Ilma oli onneksi kaunis ja conipaikan ympäristö nätti. Pleh meh, ei oikein jäänyt mitään käteen. Matkaseura oli kuitenkin ihanaa ja kaveri piti minulle henk.koht. kommenttiraitaa WCS-finaalista whatsappin kautta. Yleisesti siis Kokkocon oli ihan jees, mutta jostain syystä en vain päässyt fiilikseen mukaan :/

Sitten Animeseminaariin... Pyöräilin aamupäivästä tapahtumapaikalle, menin pääkirjaston ovista sisään ja katsoin ympärilleni. Kirjaston kahvilan nurkassa oli läjä mangaa, OMAKEn rekrypöytä, info-tiski ja toisessa kerroksessa muutama pöytä origami pajalle. Siinä oli Animeseminaari 2014 koko komeudessaan. Ei taidekujaa, ei pajoja, ei pelipisteitä, ei myyntipöytiä, ei mitään. Pidän pienistä coneista, mutta voi Erkki.


Ilmeisimmin taloudellisten ongelmien vuoksi seminaari järjestettiin tällä kertaa kaupunginkirjastolla. Periaatteessa nimensä mukaan seminaari täytti seminaarimaisen konseptin, koska luento-ohjelma oli ainut mitä tapahtumalla oli kävijöilleen tarjota. Toisaalta viime vuosien nuorisopäivä/conmenoon verrattuna tapahtuma oli täys pettymys. En tiedä mikä tapahtuman tämänvuotinen tavoite oli: animehifistelyä vai lastenkestit (anteeksi kamala kärjistys)? Itse tykkään molemmista, mutta mielestäni tapahtuma ei onnistunut oikein kummassakaan.

Tänä vuonna olin puhtaasti tapahtumassa kävijänä en järjestäjänä, toisin kuin edellisvuosina. OF piti järjestää cosplay-kilpailu, mutta nähtyäni uudet tilat sanoin jyrkästi ei, koska pääkirjaston Pakkalansali ei tarjoa samoja mahdollisuuksia kuin Valve. Ison  lattialavan, hyvän valaistuksen ja äänen vaihtaminen pieneen auditorio cosplay-kilpailuun ei houkuttanut.  Kisa olisi ollut täysi susi, joten mieluummin tekee asiat kunnolla tai ei ollenkaan.

Cosplay-pukuhuoneet oli sijoitettu niin, että sinne pääsi kulkemaan vain ainoan ohjelmasalin lävitse. Eli pukuhuoneeseen oli kulku vain 45minuutin välein, kun ohjelma  salissa loppui. Info-tiskillä henkilökunta oli kujalla. Kaveri kävi kysymässä neuvoja piirrustuskilpailuun ja vastaukseksi tuli "emmää tiijä". Jälkeenpäin kysymyksiin löytyi vastaus tapahtuman omasta ohjelmalehtisestä... ei näin, ei. Ajankohta tapahtumalle oli myös äärettömän huono, perjantaina koulujen alkamis viikkolla. Lauantaina tapahtumassa oli ohjelmaa 11-14... Eikö yksipäiväinen tapahtuma olisi tässä tapauksessa riittänyt?

Sunnuntaina OF oma jumppatuokio
Pleh meh, viime vuosiin verrattuna seminaari oli itselle melkoista kuraa. Se ei tullut täytenä yllätyksenä, koska rekry ja infoaminen tapahtumasta ennakkoon oli onnetonta ja tapahtuman sivuilta näki, ettei se tarjoa juuri mitään kävijöilleen. On hirveän ikävä, että omat fiilikset pitkään järjestetystä kotikenttä tapahtumasta ovat näin negatiivisia. Toivon, että ensi vuonna Seminaari saa uutta puhtia järjestämiseen ja rahoitusta parempia tiloja varten.

Valivali nähdään Traconissa !

3 kommenttia:

 1. Kokkoconissa en ole ikinä käynyt mutta olen samaa mieltä tän vuoden Animeseminaarista - oli kyllä aikamoista kuraa jos suoraan sanoo. Ei ollut mitään tekemistä, lattea tunnelma ja noh, tylsää kuin mikä. Aiemmat Animeseminaarit ovat olleet niin paljon parempia ja vaikka olinki pettymykseen varautunut niin en kyllä ihan näin suureen. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itselle ei Oululaisena onneksi maksanut mitään saapua paikalle, mutta ulkopaikkakunnilta saapuneiden puolesta harmittaa.

   Poista
  2. Joo minähän asun noin 100 kilsaa Oulusta että ei paha tulla junalla, mutta maksaa silti hieman (20-40 €). Tosiaan jos joku tuli kauempaa niin saattoi kyllä harmittaa. :/ Onneks sentään oli hyvää seuraa mikä vähän pelasti conifiiliksiä mutta muuten blöääärgh.

   Poista