14.7.14

Animeconin purkitus


Kävin Animeconissa. Siellä oli paljon ihmisiä. Ja cossaajia. Ilma oli mukava ja uimarantakin siinä lähellä oli. Vesi oli lämmintä. Ilmastointi musiikkitalolla oli perseestä. Mitähän fiksua minä conista keksisin?

Lauantai alkoi avaijaisissa jännäämällä tanssiryhmä Bluffin seurueen kanssa omaa esiintymisvuoroa. Bluff aloitti sekä avajaiset että päättäjäiset ja huudosta päätellen yleisö nautti esityksistä. Minun tuurillani kaikki mielenkiintoisempi ohjelma, kuten DMC manly men talk oli sunnuntaina, jolloin en kerennyt kisan vuoksi mihinkään. Onneksi muutama ohjelma tuli tarkastettua.


Biologian oppitunti: eläimellistä menoa Fruits Basketissa oli kyllä kuvauksensa mukainen luento, mutta se oli lattea. Esitys kesti vain 30 minuuttia. Johdanto mistä sarjassa on kyse (sarjaa tietämättömille) jäi kokonaan pois, hahmosuhteita ei käsitelty kuin muutaman päähenkilön välillä ja hahmovertailut eläimiin olivat moni itsestäänselvyyksiä. Olisin kaivannut jotain vähän enemmän. Luennointi itsessään oli sentään sujuvaa ja diaesitys ihan jees, söpöine eläinkuvineen.

Muumimetallia-konsertti oli aivan mahtava! Nautin ohjelmasta täysin siemauksin ja toivon, ettei meitä edessä istuvilta herroilta mennyt kuulo, kun huusimme fiiliksissämme joka kipaleen jälkeen. Jäi harmittamaan, että konsertin loputtua ovet avattiin heti, eikä soittaja saanut rauhassa sanoa kiitoksia yleisölle, kun piti jo rynnätä ovesta ulos.

Sunnuntai meni ryhmäkilpailun merkeissä, esituomaroinnissa ja harjoituksissa juostessa. Huomioitavaa esityskisassa oli, että tässä kisassa puvut ja esitykset olivat hyvin tasapainossa keskenään. Ei ollut vain kivoja esityksiä, vaan myös puvut olivat hyvin tehty. Oli parasta olla ryhmän kanssa ensimmäisenä esiintymässä, koska pääsimme seuraamaan tällöin muiden esitykset. Mikään ei suoranaisesti säväyttänyt, mutta pidin kovasti Strawberry Panic- venäläisparin tanssiosuudesta. Valssaus yleensä aiheuttaa vaan hohhoijaa-tuntemuksia, mutta nämä tyypit todella osasivat. Päättäjäisissä palkintojenjaossa ryhmämme oli vähän pettynyt, kun sijoitusta ei tullut, mutta rohkaisin poppoota että kisoja tulee ja menee ja että vedimme hyvän shown.


Kisakokemus oli kerrassaan ihanuutta:  cosplayvastaava oli pätevä ja muodollisesti pätevä(saako tämmöisiä kommentoida) ja homma kulisseissa rullasi. Mammat olivat ihania, valomies oli ihana, tuomarit olivat ihania, koko henkilökunta oli ihanaa. Ja onnittelut vielä voittajille!

Con-kesä on omalta osalta OF ryhmäkisailuiden puolesta ohi. Myös OF kausi lähestyy loppuuaan ja tavoitteet on tullut täytettyä melko ruhtinaallisesti. Kesän osalta ohjasin kaikkiaan 3 esitystä, joissa tavoitteena oli tehdä jokaisesta showsta erilainen kuin ennen. Cosvisionissa School Dayssissä oli apaattista ja surullista menoa, Desuconissa Paradise Kississä nähtiin röyhkeää muotihomoilua ja nyt Animeconissa Kaleido Starilla pelasimme sirkustemppuilulla ja rauhallisella tasaisella tunnelmalla. Henkilökohtaisissa tavoiteissa luoda teemoiltaan ja tyyliltään erilaisia esityksiä on mielestäni onnistunut mukiinmenevästi. Mikään näistä ei kuulu omaan vahvuusalueeseeni, joten siihen nähden voin olla tyytyväinen itseeni ja ryhmämme jäseniin, joita olen kevään ja kesän mittaan saanut ohjata! Olitte upeita, kiitos!

On vain liian vaikea olla kuvissa kunnolla...
Enemmän kuin mitä muuta, haluaisin kuulla yleisön ja harrastajien rehellisiä mielipiteitä näistä tuotoksista. Olen tarkastellut itsekkin videolta esityksiä ja huomaan mitä voisi parantaa, mutta mieluusti kuulisin teidän mielipiteitänne :) Joko kommenttipoksiin nimellä tai anonyyminä tai s-postiin rullarinkeli@hotmail.com.

Animecon on  ohi ja vielä on coneja jäljellä, nähkäämme siis Kokkoconissa elokuussa! Kiitos vielä yleisesti kaikille, kaikille ja kaikille! Con oli mahtava ja odotan paluuta Kuopioon taas ensikesänä :)4 kommenttia:

 1. En oo kaleidoa kattonu (vielä), mutta esityksenne oli hieno ja sulonen :> hienoja temppuja ainaki teitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, toivottavasti esitys innoittaa animen katsomiseen ^^

   Poista
 2. Mikä tuo Muumimetalli-konsertti oikein oli? :'D En ollut Animeconissa ja en tienyt että semmoinen oli siellä, kuulostaa tosi jännältä. Oliko se jotain Muumeista tunnettuja biisejä hevi-versioina vai mitä? xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, muumi-animen taustamusiikkia sähkökitaralla soitettuna :)

   Poista