13.5.14

Cosvisionista 2/2: Esityskilpailu ja tapahtumasta itsestään


Nyt päästäänkin pureutumaan Cosvisionin osalta muuhun kuin kutsuvieraskisaan!

Esityskisasta... School Days on omaan top 5 suosikki sarjoihini kuuluva anime. Olen katsonut sarjan varmaan 5 kertaa enkä vieläkään ole kyllästynyt. Tämän projektin osalta toimin ryhmänvetäjänä, käsikirjoittajana ja koreografina. Yleensä olen ohjannut iloisia ja energisiä ryhmäesityksiä ja halusin päästä tekemään jotain aivan muuta ja sen mahdollisti School Days ja ihmiset!


Esitys oli tarkoituksella tehty hyvin kokeilevaksi ja tiesin, että se saattaa sarjaa tuntemattomalle jäädä epäselväksi. Se että mustat puvut upposivat lavaan ei helpottanut asiaa. Show oli jaettu kahteen osaan taustahenkilöt rakensivat moodia ja toimivat enemmän lavaproppeina kuin hahmoina sarjasta. Toinen osa oli 3 päähenkilön ympärille muodostuva ikävä kolmiodraama ja tapahtumien sarja. Nyt kun lopputuloksen näkee videolta tiedän pari juttua mitä olisi voinut tehdä selkeämmin, mutta silti olen kaikkiin ryhmän jäseniin tyytyväinen ja tyypit vetivät upeasti.  SD oli minulle esityksen teko prosessina hyvin henkilökohtainen ja olen iloinen, että siitä tuli juuri sellainen kuin muutama kuukausi sitten suunnittelin. Kiitokset Kaisalle, Hannulle, Eemelille Marialle, Annille, Ronjalle, PTlle ja Jossulle, jotka olivat toteuttamassa tätä uudenlaista cosplay showta!

Seuraava ja seuraava OF esitys tulee myös olemaan taas jotain erityylistä ja kokeilevaa, koska ei ole hyvä jumittua täysin tuttuun ja turvalliseen :)


Ohjelmasta...Minua kiukuttaa suuresti että moni luento, jonne halusin meni kilpailuiden vuoksi täysin sivusuun, mutta onneksi kerkesin muutamaan:

Järjestäytynyt cosplaytoiminta Suomessa
Kyseisessä ohjelmassa olin siis itse yhtenä panelistina edustamassa yhditystämme. Panelistina voin sanoa, että setti pysyi minusta aiheessa ja oli miellyttävää, että keskutelijoilla oli eriäviä mielipiteitä. Paneelilla oli aikaa 45min, mutta minusta aihe on pohtimisen arvoinen joten paneelille olisi voinut varata jopa enemmän aikaa. Kiitokset juonnolle ja kanssapanelisteille!


Oikeat cosplaymammat puhuvat: Lapseni on cosplayharrastaja 
Paneeli oli hyvin samankaltainen, kuin viime Animeconissa "Minä, isä, äiti ja hassu harrastuksieni cosplay", mutta nyt mukana oli harrastajien vanhemmat. Paneeli oli viihdyttävä ja mukavaa höttö kuunneltavaa kaiken jännityksen ja kisastressin keskellä. Olisi ollut mukavaa extraa, jos puvuista joista äidit puhuivat, olisi ollut powerpointissa kuvia.


Project CMV: Cosplayvideoita tekemässä 
En oppinut paljon uutta, koska olen toteuttanut muutamia cosplaymusiikkivideoita ja neuvot olivat vanhaa googlettamiskamaa. Ohjelman kuvauksessa mainittiin "aloittelijoille", joten se ei tullut yllätyksenä, vaan olin kuulijana sataprosenttina CMV supporttajana :) Ohjelmapitäjät olivat ilmeisesti ensikertalaisia, mutta vetivät mielestäni todella hyvin ja puhuivat selkeästi. Ihastuin myös siihen että heillä oli asianmukaisesti valmisteltu esimerkkivideo "väärin oikein"- tyyliin editoinnista, kuvakulmista yms! Jäi häiritsemään, etten hoksannut kysyä luennoitsijoiden tube-osoitetta/nickiä, koska mielelläni katson ja tuen suomalaisia CMV-tekijöitä. Saa ilmiantaa, jos teistä joku tietää!Yleisesti tapahtumasta... Olen rakastunut! Kaikkeen muuhun paitsi sijaintiin, koska Turkuun oli aivan liian pitkä ajomatka! Anime on itselleni harrastus, joka on olemassa minulle kun huvittaa. Samoin muut j-pop kulttuurin ympärillä olevat jutut. Cosplay ei ole ollut enää pitkään aikaan harrastus, vaan elämäntapa. En ole moneen vuoteen nähnyt päivää jolloin en tekisi, ajattelisi, suunittelisi tai haaveilisi cosplayesityksistä, asuista, ohjelmista tai tapahtumista. Jätän monia muita asioita tekemättä ja ostamatta, jotta voin harrastaa cosplayta. Tämä oli ehdottomasti juuri se minun tapahtumani!

Ohjelmakartta oli täynnä mielenkiintoisia luentoja ja paneeleita. Logomo oli tapahtumapaikkana tilava ja valoisa. Kävijöitä ei ollut niin paljon kuin tapahtuma olisi ansainnut, mutta toivon että tapahtuman palatessa tämäkin muuttuisi! Henkilökunta oli aivan ihanaa, auttavaista ja kävijärakasta. Ainut miinus edellisen postauksen kritiikkiin lisäten oli ehkä lava. Se ei ollut yhtä pramea kuin Sibelius talolla, Tampere talolla tai Kuopion musiikkikeskuksessa, mutta ihan OK. Turussa oli myös mieletön määrä kauniita shoottauspaikkoja! Sanon vielä uudestaan, että olen rakastunut, fanitan tapahtumaa ja en malta odottaa sen paluuta! ❤

Sain Pentin, jolla on ommeltu peräreikä.
Con krapula jatkuu ja parinpäivän päästä olisi lähtö Mimiconiin! Tulkaa katsomaan Bluffia cossikisan väliajalle! Moikataan Mimissä...

Heihei

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti