12.5.14

Cosvisionista 1/2: jännittyyneenä ja sitten hämmentyneenä kutsuvieraskisaajana


Hupsista! En ole päivitellyt blogia miltein pariin kuukauteen. Syy siihen on, että olen kiireellä rakentanut Cosvisionin kutsuvieraskisan pukua ja esitystä. Kuten aijemmin jo sanoin, pelkkä kutsu kisaan oli jo juhlimisen arvoinen juttu, mutta että ihan ensimmäinen sija... Samaan aikaan olen sanaton ja samaan aikaan minulla on paljon sanottavaa, mutta se taitaa tulla tähän nyt hyvin epämääräisenä ajatuksen virtana.

Melvia Siebel - Atelier Totori
Kuva: Santtu Pajukanta

Puvunteosta itsestään.... Tämä kevät on ensimmäistä kertaa +20 ikävuoden aikana ollut melkoista oman jaksamisen koettelemista. Cosvisionin puku  oli ehkä vähän hullu lisäprojekti yliopisto-opintojen, kandin, WCS, OFin ja muiden juttujen päälle, mutta en kadu koska olen pukuun tyytyväinen.  Alusta asti panikoin aikataulun kanssa ja muutaman kerran kävin todella pohjalukemissa, riittääkö aika? Riittihän se ja kova työ palkittiin.

Sain puvun valmiiksi reilu viikko ennen tapahtumaa ja propin melkein valmiiksi. Tasan viikko ennen cosvisionia oli pukuharjoitukset.... arvatkaa mitä siellä tapahtui... katsotaas....

Punit vittuilee mulle :(
Proppi KABUUM! Alusta asti epäilin kestääkö huokoinen rakennuslevy hakkaamista ja niinkuin näkyy ei kestänyt. Koko propin rakentaminen alkoi alusta sunnuntai aamuna 4.5. ja maanantaina menin noutamaan paremman pohjalevyn 4mm koivuvaneria. Täten voin sanoa, että tällaisen yllätyksen takia EN ollut proppiin tyytyväinen. Siinä oli epätasaisuutta ja maalaus ei ollut paras mahdollinen, koska jäi viime tinkaan :/

Propin tarina ei lopu vielä tähän... Tapahtumaa edeltävänä aamuna pakkasimme auton ja Melvian keihäs sijoitettiin auton katolle köytettynä ja pahviin käärittynä, mutta ei muovitettuna sateen varalle. Tottai koko matkan satoi ja rukoilin korekeampia cosplaynvoimia ettei proppi 1) lennä moottoritielle 2) tai sade tuhoa maalattua pintaa. Majoituksella avasin märän pahvipaketin ja onnekseni maali oli rapissut pois vain muutamasta kohdasta.

Puvusta kirjoittelen kuvien kera tarkemman postauksen myöhemmin.

Esityksestä... Koska aika tuotti jo puvun teon kanssa ongelmia, en ruvennut prameilemaan esityksen kanssa. Joko uuber esitys ja simppeli puku tai toisinpäin. Esitysidea lähti liikkeelle Nathasta Bebingfieldin Unwrittenin kipaleesta, joka mielestäni kuvasi yksinkertaisella tavalla hahmoa. Melko perushan kyseinen biisi on, mutta halusin tehdä jotain kivaa ja elämäniloista.

Yksin esiintyminen pelotti. En koe olevani kovin edustava esiintyessäni yksin, vaan olen laumasielu joka tykkää komennella muita tai olla kommennettavana. Loppujen lopuksi esiintyminen meni ihan ok, eikä sitä tarvinnut videolta katsoa sormien välistä, niinkuin parinvuoden takaista EC karsinta videotani. Kehitystä on kaiketi tapahtunut. 

Naamaani vaivaa joku...

Kutsuvieraskilpailusta... Kisassa on potenttiaalia ja tykkään hirveästi idesta, mutta kaikki ei kuitenkaa ihan toiminut näin ensikerralla. Ihan ensimmäiseksi tämä 3kk varoitusaika oli melkoinen haaste itselle ja varmasti monelle muullekkin. Se on todella lyhyt aika suunitella ja toteuttaa sekä skitti että puku, saatikka sitten valita minkä puvun tekee. Toinen mikä oli itselle harmillista, oli se ettei kisan antimista infottu kunnolla siinä vaiheessa, kun kutsu tuli. Tämän 3kk aikana pikkuhiljaa tipahteli lisäinfoa kuinka on tarjolla 10m catwalk, avustaja ja taustavideomahdollisuus. Ei myöskään kerrotettu kisan pisteytyksestä. Puku ja esitys 50/50 vai? On ikävä kun tarjotaan kaikennäköistä siistiä, jos puku/esitys on jo aloitettu ja jonkin extran käyttö ei vain enää onnistu.

Uskon kuitenkin, että nämä seikat menevät Cosvisionilla täysin ensikertalaisuuden piikkiin. Ensivuonna rullaa jo varmasti paljon paremmin. Henkilökunta ja mammat olivat aivan ihania ja varmaan 100 kertaan tarkistivat, että kaikki on ok ja homma hanskassa!Valo ja äänitekniikka, sekä lavaharjoitusten kulku toimi kuin unelma. Ääni/valomiesten kanssa sai rauhassa käydä oman shown läpi useaan kertaan ja he olivat oikein mukavia ja yhteistyöhaluisia. Loppuun pitää vielä hehkuttaa cosplayvastaavaa, joka oli koko kisapäivän hirveän positiivinen ja auttavainen, pienistä takapakeista huolimatta. Kiitoksia kaikille upeasta kisakokemuksesta!

Lisää fiiliksiä..

"Miltä nyt tuntuu?" Ilmeet....
En ole koskaan jäätynyt lavalla. Nyt taisin. Annettakoot anteeksi, että naureskelin asialle joka tuntui hetkessä epätodelliselta ja hämmennys tuotti vastauksia "ööö...äää... emmää tiijä". En ajatellut että olisi tarvetta kiitospuheille, joten hihittely mikkiin meni totaalisen jäätymisen piikkiin.

Voi niitä onnitteluita ja hehkutusta kilpailun jälkeen. Meinasin tulla tippa linsiin, kun ihmisiltä kuuli kuinka esityksestäni tuli hyvä mieli ja kuinka joku ei ollut koskaan nähnyt vastaavaa lavaenergiaa. Kuinka joku lukee blogiani ja fanittaa minua, kuinka olen hyvä cossari. Tuntuu että vaikutin vain tylyltä, kun toiselin vain itseäni "kiitoskiitos". Tämä ei ollut tarkoitus, vaan menen monesti lukkoon, kun kuulen vastaavaa.

Kisa on ohi ja olo huojentunut ja onnellinen. Cosvisionista 2/2 kerron sitten sunnuntai päivästä, yleisesti mielipiteitä tapahtumasta ja esityskisasta, josta napsahti ryhmällemme 3. sija. Sitä odotellessa voitte nauttia minun Interpretive dance treenivideosta (englanniksi se kuulostaa niin jännältä). 

Heihei


9 kommenttia:

 1. Onnea voitosta! :> Asu näyttää tosi upealta ja jään odottamaan että esitysvideo ilmestyy joskus nettiin. (en siis harmiksi itse päässyt cosvisioniin)

  VastaaPoista
 2. Hei, paljon paljon onnea kisan voitosta! :D Esityksesi oli todella huikea ja ihanan energinen! Harmitti vain etten saanut sinua enää kiinni lauantaina, että olisin voinut onnitella ;_;

  VastaaPoista
 3. Onnea kisan voitosta, ansaitsit sen ehdottomasti!! Esityksesi oli todella viihdyttävä ja puvun yksityiskohdat hyvin kauniit! Nähdään taas WCS.ssä!

  VastaaPoista
 4. onnea oikein paljon voitosta. pukusi, proppisi ja esityksesi olivat aivan loistavat :)

  VastaaPoista
 5. Sietää kyllä olla ylpeä, sinun esityksesi oli ihana! :D Hymy lensi korviin asti ja jäi hyvä fiilis katsomisen jälkeen. Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 6. Kiitoskiitoskiitoskiitoskiitos! Voiko tätä ylikäyttää :D

  VastaaPoista
 7. Onnea kisan voitosta!

  PS. Kun käytät kuviani blogissasi, Facebookissa ym., mainitsethan kuvaajan nimen! Pelkkä "Kuva: Santtu Pajukanta" kuvatekstissä riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua tottakai, anteeksi! Olen niin tottunut että oma kuvaajamme lisää vesileiman, etten muista wnää asiaa erikseen laittaa.

   Poista
 8. Onnea voitosta, tosi siisti cossi ja tuo kirves on kyllä wow!
  By the way, derp-ilme on paras. XD

  VastaaPoista