2.3.14

Kitacon fiiliksiä


Con pidettiin tänä vuonna uusissa tiloissa. Kitan 1 ja 2 tapaan tämä 6. Kitacon oli jälleen kaksipäiväinen lattiamajoituksineen, joka oli järjestetty mukavasti tapahtumapaikan yhteyteen. Itse vierailin conissa vain lauantai päivänä, josta puran nyt vähän negaa ja positiivista.

Tapahtumapaikka oli vaihtunut kulttuurikeskukselta Sauvo-taloon. Mielestäni uusi tila toimi enimmäkseen ihan hyvin, mutta ilma oli sisätiloissa todella huono ja vänkärit eivät välillä oikein osanneet hajoittaa kulkuväylän tukkijoita. Tuntui myös että info järjestäjien kesken ei oikein toiminut, mm. ensiavusta ei kukaan tiennyt mitään kun tarve tuli. Greenroom oli ihana ja valmista purtavaa ja juotavaa oli työvoimalle tarjolla kokoajan, kiitos.

Hieno hattu mulla on ja aina asiallisella naamalla.
Ohjelmakartta ei sisältänyt lauantai päivänä itselle muuta mielenkiintoista kuin cosplay-kilpailun, joka sekä vihastutti että ihastutti. Olin yllättyneesti iloinen jälleen, että kisaajia oli todella paljon ja taso oli jälleen noussut. Vaikka miellän Kitaconin ja muiden pohjoisen pikkuconien cossikisat aloittelijoiden "lasten"kisoiksi, niin silti on ihana huomata että taso on taas noussut. Tästä päästäänkin kisan ikävään osuuteen.

Kun kisa taso nousee, tuomaristoon ei voi pieraista ainoastaan animeharrastajia/skenen seuraajia. Tuomaristo ei omannut mielestäni riittävää tietotaitoa cosplaypukujen valmistamisesta kisan tasoon nähden. Kaveri oli kuvaamassa kisaa ja yksi tuomareista oli kaverilleni ihmetellyt, että mitähän hänen pitäisi tehdä, kun tuomarointi tehtävään oli värvätty parinkymmenen minuutin varoitusajalla. Ennakkotuomarointi tapahtui kuulemma nopeasti vilkaisemalla puvut läpi lavan takana ennen kisan alkua. Osa tuomareista katsoi puvut tarkasti läpi ja osa vilkaisi omasta mielestään ne hienoimmat ja sivuutti täysin muut. Kitaconille on tässä kehittymisen paikka, kun kisan taso nousee ja kisaajia on paljon, kunnollinen ennakkotuomarointi olisi aina tehtävä.


Minua harmitti hirveästi Free!- pariskunnan ja Pokemonin Jennyn puolesta, koska heillä oli ehdottomasti kolmen kärkeen riittävää siisteyttä ja hienoutta puvuissa. Onneksi sentään ensimmäinen sija meni oikeaan osoitteeseen. Jäi mietiyttämään oliko toiseksi tulleen Levin puku ostettu vai itse tehty? Painojälki oli ostokaman näköistä ja SNK-pukuja näkee nykyään muutenkin niin paljon ostettuna joten dunno. Jos puku oli itse tehty, ymmärrän sijoituksen. Ensi Kitaconiin toivoisin kovasti pätevämpää tuomarikaartia ja ennakkotuomarointia, jotta kisaajat saisivat oikeudenmukaisemmat tulokset ja parhaan kohtelun.Se siitä kisa ränttäyksestä, mitä muuta Kitacon tarjosi? Maid-kahvilan. Paljon parempi kuin Kitaconin entisissä tiloissa, laaja menu ja uudet costyymitkin olivat butlereilla ja meidoilla oikein sieviä. Hinnatkaan eivät olleet korkeat ja 1,5e maksanut kahvi oli hyvää, vaikkakin taskulämmintä. Kahvilalle kovasti plussaa!

Kaiska ja Pipa-sempai repivät minut kappaleiksi.
Mitä itse puuhasin. Esiinnyin Bluffin kanssa cosplaykisan väliaikashowssa ja olin osana "pohdintaa ryhmäcosplayesiintymisestä"- paneelia. Tanssiesitys meni mukiin samoin paneeli. Niistä ei oikein kummoisempaa sanottavaa löydy. Palautetta kummasta vain saa toki enemmän kuin mielellään laittaa. 

Viimevuoteen verrattuna Kita ei ehkä enää ollut samoissa mitoin hyvänmielencon, mutta kiva kuitenkin. Conin plussapuolet neutralisoivat miinuspuolet. Nähtäväksi jää palaako Kita ensivuonna vanhoihin tiloihin. Itse tyksin uusista tiloista vähän enemmän.

Kiitos conista, pian on luvassa uusia pukuja ja muuta mukavaa ;p


9 kommenttia:

 1. Tuohon tuomarointijuttuun, meitä (eli minua ja Tikliä [http://sisasaumablogi.blogspot.fi/]) oli pyydetty tänä vuonna tulemaan tuomaroimaan yms. kuten viime vuonna, muttei päästy tulemaan paikalle. Viime vuonnahan pidettiin ihan "kunnon ennakkotuomarointi" Minulla ei ole aavistustakaan että ketä sinne sitten meni, mutta halusin vaan ilmaista tämän että yritystä oli ollut järjestäjäpuolelta, mutta ilmeisesti ei mennyt ihan putkeen. Ehkä ensi vuonna mekin päästäisi taas :x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, viimevuoteen verrattuna harmittikin, kun ennakkotuomarointia ei nyt ollut. Toivotaan, että ensi vuonna paremmin ja pääsette paikalle :)

   Poista
 2. Ilmeeni, kun Janne Kemppi astelee lavan taakse O.O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomarivalinnat kieltämättä ihmetyttivät, mutta Asagin kommentti onneksi selittää tilannetta edes vähän.

   Poista
 3. Onko tuossa tokassa kuvassa kaikki kisaajat? Ketkä muut sijoittu kun Levi? :)

  Ja ÄÄÄÄÄÄ siellä on ollut Beybladesta Rei ja minä en ole ollut näkemässä yhyyy!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kaikki kisaajat kuvassa. 1. Naruto, 2. Levi, 3. Ahri ja kunniamaininta Pokemonin Jennylle.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "aloittelijoiden lastenkisoilla" viittasin cosplaypukujen tasoon/järjestelyihin/tiloihin/tuomarointiin isoihin kisoihin verrattuna. Ja jos tämä kuulostaa alentavalta se ei ole tarkoitus, päinvastoin pikkuconien kisoista nousevat cosplayn tulevaisuuden toivot ja uudet ihanat harrastajat. Minua on muutamassa aikasemmassa kitassa pyydetty tuomariomaan, mutta olen aina esiintynyt sen väliajalla. Useampi kävijä on laittanut palautetta tämän vuoden tuomaristosta, joten uskon että Kitacon muistaa tämän ensivuonna. Tämä ei ollut hyökkäys kisaajia vastaan, vaan kritiikkiä tuomarivalinnoista.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista