20.1.14

Yukiconissakin oli kylmä


Oletuksena oli, että pääsemme Oulun pakkasista paistattelemaan Espoon helteisiin, mutta ei siellä helteitä näkynyt. Yukicon ei siis täyttänyt odotuksiani yhtään! Ei nyt sentään, Yukicon toimi ensikertalaiseksi tapahtumaksi oikein hyvin, joten avataampa sitä lisää tämän cosplay-harrastajan näkökulmasta:

Karasuma on SWAG, Karasuma on rakkaus, karasuma on Kaiska.
Yleisesti tapahtumasta

Tilat olivat paljon paremmat kuin mitä odotin, etenkin iso sali ja sen lava. Osa luentosaleista oli vähän mutkan takana ja vaikea löytää, mutta hengailutilaa riitti ja kulttuurikeskus oli valtaosin melko avaran tuntuinen. Ohjelmaa en käynyt katsomassa ollenkaan. Ne joihin olisin halunnut mennä oli sijoitettu niin ettei minulla ollut mahdollista mennä kuuntelemaan ja enimmäkseen itselle mielenkiintoista ohjelmaa ei vain ollut.

Henkilökunnasta jäi todella hyvä maku suuhun. Kun ohjelmapitäjä badge meni hukkaan sai muitta mutkitta uuden tilalle, opastus toimi kun kysyi tietä ja ohjelmapitäjinä meistä pidettiin todella hyvää huolta. Kun omaan ohjelmaamme ei tullut ketään paikalle, niin salivänkäri jäi kuuntelemaan paneelia ja paneelin puolivälissä saapui muutama muukin myöhästynyt kuuntelija paikalle. Ohjelmavastaava kovasti pahoitteli asiaa, vaikka eihän se hänen vikansa ollut ;_;

Yleisesti en keksi tapahtumasta oikestaan mitään negaa. Vesipisteitä en oikein bongannut, muutamat ahtaat käytävät ärsyttivät ja viereinen kiinalainen oli melko kuraa ruokansa ja palvelunsa suhteen. Cosplayesityskilpailun äkkinäinen peruuntuminen oli ehkä suurin nega. Jäi vaivaamaan se että, peruivatko kaikki osallistujat viimehetkellä vai mistä syistä kisa niin äkkiä jäi pois ohjelmasta? Siinäpä ne taitavat olla. Hyvähyvä Yuki, tulisin mielelläni ensitalvenakin ^^

Cosplaykilpailusta

Osallistuin Roronalla yksilökilpailun pro-sarjaan ja sijoituin toiseksi , jej
ヾ(@^▽^@)ノ
Kuitenkin totean taas, että yksilökisaaminen on todella tylsää ja tämä johtunee ainaisesta odottamisesta päkkärillä yksin. Itse puvun tekeminen omassa rauhassa on mukavaa, mutta olen laumasielu ja kisapäivä on aina mukavampi seurassa kavereiden kanssa kuin yksin. Onneksi mukava cosplay-vastaava ja kisan juontaja jutustelivat minulle ja muille ennen ennakkotuomarointia.


Itse kilpailu oli hyvin järjestetty. Ensinnäkin oli miellyttävää, että ilmoittautumiset, kuvaukset ja ennakkotuomaroinnit alkoivat vasta klo:11.00 maissa! Usein nämä pitää hoitaa jo 9-10 aikaan. Toisekseen palvelu mammoilla pelasi ja tarjoilut olivat pirun hyvät. Ei kuivia keksejä, vaan leipää kaikkine täytteineen! Sekuntteja ennen lavalle astumista minulta suoristettiin hameesta vekit ja ojennettiin hiukset pyynteettä. Ainut miinupuoli oli, että tuomarointi venyi odotettua pidempään, mutta niinhän ne aina. Cosplaykisaajan näkökulmasta kokemuks oli tiivistettynä "WAU MIKÄ PALVELU!" Kiitos tästä!

Aloittelijat vasemmallata oikealle 3. 2. 1. Pro-sarja vasemmalta oikealle 3. 2. 1.

Frostiinpa en sitten tänä vuonna lähdekkään, koska tarkoituksena oli osallistua esityskipauluun ja kun kilpaulua ei nyt tulekkaan ei con tarjoa minulle mitää niin ihmeellistä, että jaksaisin näin Yukin jälkeen lähteä uudestaan etelään. Vuoden ensimmäinen con takana ja seuraavaksi on vuorossa Kitacon ja pian on tulossa Roronan pukupäivityksiä.


Kiitos vielä Yukille mukavasta viikonlopusta!


2 kommenttia:

  1. Esityskisa peruttiin ilmeisesti vähäisen osallistujamäärän takia. Alkujaankaan ei ollut vissiin montaa, sitten pari perui, ja lopulta esityksiä olisi ollut kaksi.

    VastaaPoista
  2. Alunperin esityskisaan ilmoittautuneita oli viisi, sitten yksi perui, toinen tuli tilalle, sitten kaksi perui ja sitten vielä yksi conia edeltävänä yönä kello kolme. Kahdella esiintyjällä emme enää lähteneet kilpailua järjestämään.

    Ja kiva että mammailu oli mieluista, ite ekaa kertaa mammana, ja vaikka olinkin enemmän aloittelijoiden kanssa, on aina kiva kuulla, että tiimi toimi :3

    VastaaPoista