25.1.14

Rorolina Frixell 1/2


Roronan pukua puidaan kahdessa osassa 1/2 tässä postauksessa luvassa puku ja 2/2 proppi.


Aina aika ajoin muutamat blogaajat ovat kuvanneet pukunsa jokaisen osan läpikotaisin ja päätin nyt tehdä samoin. Yritän jatkossakin pitää vatsaavaa linjaa, koska kuvarikkaat blogit ovat itselle mieleen ja kun näkee hyvälaatuiset kuvat kaikista puvun osista saa parhaan kokonaiskuvan asusta. Omalla paska pokkarilla ei ole ollut mieltä tehdä tällaisia postauksia, mutta hyvällä laina kameralla on sitten ihan toinen juttu, kiitos Sami! En tosin osaa käyttää kaverin kameraa, joten värit saattavat aavistuksen vääristyä :-(

Viitta oli puvun vaikein osa heti propin jälkeen, kun en ollut koskaan moista kaavoittanut. Viitasta teki hankalan sen kaksiosaisuus (päällä yksi viitta ja sen alla toinen pidempi liehu) ja tämän lisäksi pakollinen vuori. Alkuunsa kokeilin toimisiko kellohameen kaava viitaksi, mutta eihän se laskeutunut edestä niinkuin olisi pitänyt. Kovapäisenä yritin tehdä päällimmäistä viittaosaa 1 kappaleesta, kun en halunnut  sivusaumoja tekeleeseeni. Loppujen lopuksi piti kuitenki taipua sivusaumalliseen viittaan. 

Mielyttävin osuus oli viitan kohdalla helman kirjominen ja kanttinauhan ompelu.
Vauvahattuun sekä kaulakoruun olin tilannut ebaysta kiviä, mutta kun niitä ei koskaan kuulunut jouduin väsäämään ne itse wonderflexin jämistä ja cernitistä. Lakin kaavoitus lakanakangas protolla ja painatukset perinteisellä kotaktimuovisapluuna menetelmällä. Sulat olivat alkujaan valkoiset ja ne sai värjättyä sormiväreillä. Sulkien hopea pidike cernitistä muotoilemalla.
Viitan "sulkimet"/koristeet ovat cernitistä muotoiltuja ja molempien pinnat tasoisettu ruiskukitillä. Ruiskukitti sopii oikein hyvin kaikennäköisten kovien pintojen tasoitteluun, suosittelen! Se on melko kallista, 11-15e pullo, mutta hintansa väärti. Molemmista sulkimista tein irroitettavat, jos viitta kaipaa joskus valkoisen helmansa puolesta pesua. Vihreät jalokivet näihin ovat ebay kamaa.


Liivi ja paita olivat itselle melko peruskauraa, liivin tukiluiden ompelua lukuun ottamatta. Olen aina luullut, että tukiluiden kanssa leikkiminen olisi supervaikeaa, mutta loppujen lopuksi se olikin melko iisiä. Oikean korsetin ompeleminen on sitten varmasti toinen tarina. Rypytystä ja röyhelöä molemmissa puvun osissa oli melkoisesti.Kietaistava vekkihame ja aluhame, peruskauraa. Ja kuten näkyy en jaksanut kuvia varten silittää hameita.Puvun pohjalla shoecoverit. Henkilökohtaisesti tämä oli vähiten miellyttävä osa puvussa. Syy on se, että perus mustia saappaita löytyy kirpparilta, jos on oikeaan aikaan liikkeellä ja jaksaa penkoa pöytiä. 

Siinä taitaapi olla kaikki asun osat proppia, peruukkia ja rannekoruja lukuun ottamatta. Rannekorut ja peruukki ovat ostomakaa, joten en vaivautunut niitä kuvaamaan. 
Roronasta tulee nättejä shoottikuvia sitten kesällä kun pääsen leikkimään metsään materiaaleja keräävää alkemistia ja seurakseni saapuu myös oppilas Torori.

Heihei.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti