10.11.13

Luovaa otsikointia: Chibicon 2013


Puuh lääh puuh! Chibicon palasi Ouluun sitten kevään 2012! Ohjelmaa, järjestämistä ja lavaharjoituksia oli kokopäivän mitalta kello 11-18.  Omaan Chibiin kuului cosplay-tuomarointia, cosplay-deitin juontoa, cosplay-ryhmäesiintymistä, shoottailua ja tanssiesitystä. Takana on siis jälleen hyvin työtäytteinen con, josta voisin kertoa näin loogisesti kronologisessa järjestyksessä.

Tuomaroinnista

Tuomarikaartiin kuului itseni lisäksi pitkänlinjan harrastajaa sekä animenöördeä. Kisa oli luonteeltaa puhdas pukukisa, jossa ei esiintymistä otettu huomioon lainkaan. Viimeksi olen tuomaroinut ennakkotuomaroinnin sisältävässä kisassa vuonna 2011 ja täytyy sanoa, että huhhuh. Paikallaan istumista, järjettömää kyttäämistä kynän sauhutessa, sekä kiperien ja vähemmän kiperien kysymysten tykittämistä osallistujille. Itselle kärkikolmikko oli selvää pässinlihaa, mutta täytyy myöntää että siitä huolimatta tuomarointi käy työstä.

Kisaan oli todella paljon ilmoittutunut ensimmäisen cosplay-puvun tehneitä harrastajia ja voin vain sanoa, että voihan jfnaöasjfjnvm,n,m skldnn onnittelut siitä, että ihmisillä on uskallusta lähteä ensimmäisellä puvulla kisaan. Onnea hirmuisesti sijoittuneille ja Kaiskalle, joka nätisti suoriutui cosplay-vastaavan hommista!

Cosplay-esityksestä - AKB0048


Yhdistys pohti jo kesällä sarjavaihtoehtoja tulevalle syksylle.
Halusimme asettaa pukujen vaikeustason mahdollisimman alhaiseksi, että uusien jäsenten olisi helppo päästä mukaan ja tämän lisäksi halusimme alkuunsa keskittyä enimmäkseen vain yhteen esiintymisen osa-alueeseen. Sarjaksi valikoitui AKB0048, jossa oli helpot puvut ja valinnanvaraa tanssin puolelta helpon ja vaikean koreografian välillä.


Kaiskan luoma ja käsikirjoittama uubersöpö AKB-esitys on ohi ja uudet jäsenet ovat päässeet kokemaan ensimmäistä kertaa cosplay-lavojen kauhut ja ilot! Takahuoneessa oli vähän ennen esitystä melkoiset pärinät ja toivoin hartaasti ettei kukaan pyörtyisi lavalla kaiken psyykkauksen jälkeen. Onneksi toiveeni kävi toteen! Omasta mielestäni kaikkien lavaosuus meni oikein nätisti ja itse olen hirmuisen ylpeä meidän lapsista (kyllä vain minulla on oikeus lapsitella) (^o^) Hyvä me ja nyt kohti uusia esityksiä!
Cosplay-deitti

Deitistä ei juuri mitään jäänyt itselleni käteen. Aijemmin puhuin Traconin jälkeen, että cosplay-haasteenkaan tekeminen ei oikein enää iskenyt ja nyt on tainut deitin-juontamiselle käydä samoin. Ennen ohjelmanumeron alkamista ja osallistujia infotessa ei jännittänyt sitten yhtään, eikä myöskää deitin alettua. Puolessa välissä ohjelmanumeroa kävi mielessä "jokohan tämä loppuisi". Tämä on merkki siitä, että on aika jäädä eläkkeelle.

Ohjelmanumero meni ihan mukiin, siitä ei ole kyse, mutta sen vetäminen ei vain enää tuntunut juuri miltään. Lauantaina homma meni niin rutiinilla ja itsellä ei enää ollut uusia ja jännittäviä ideoita ohjelmaa varten ja tämän takia fiilis kaiketi on kaikonnut.

Kaikki halusivat tappaa minun Le(e)vi-sedän ;_;
Toinen asia mikä jäi tästä ohjelmasta tällä kertaa mieleen on käytöstavat. Vaikka kyseessä on huumoripohjainen ja kaksimielistä läppää sisältävä ohjelma, niin kaikella on rajansa. Eläytymismielessä hahmot voivat minun mielestäni vähän sooloillakkin ja tehdä odottamattomia asioita, mutta tässäkin voi hieman rajoittaa ja pitää mielessä, että kyseessä ei ole mikään one man show. On myös kohteliasta ja ennen kaikkea hyödyllistä kuunnella ohjeita silloin, kun niitä ennen ohjelman alkua yhteisesti annetaan, jottei jokaiselle tarvitse erikseen kerrata samoja asioita. Tämä helpottaa juontajien ja itse osallistujien mukavaa ohjelmakokemusta. Pitäkäähän nämä asiat lapset mielessä. Kiitos.

 Osallistujat olivat kuitenkin oikein suloisia, etenkin tuo tuossa alhaalla, homma pelasi ja yleisö tuntui viihtyvän. Erityisesti täytyy kiittää jokaista deittiin osallistujaa ajanhallinnasta, sillä kaikki olivat paikalla juuri siihen kellonaikaan kuin oli pyydetty.  Kiitos kaikille panoksesta!  Niin ja... anteeksi Le(e)vi-sedän ylikäytöstä.
Oi minä niin rakatuin tähän Ereniin!
Tunui pahalta päästää pois lavalta ( ˘ ³˘)❤
Tanssiesitys

Animeseminaarin postauksessa jo mainitsinkin, että OF ry sisälle perustetaan toinen harrasteryhmä, tanssiryhmä Bluff. Tanssin ystävänä osallistuin itsekkin avoimiin koetansseihin alkusyksystä ja onnekseni taitoni ylsivät kolmen valitun joukkoon. Ensiesiintyminen Bluffilla oli nyt Chibiconissa ja sekin meni mielestäni hyvin (on se kumma kun kaikki menee hyvin). En Bluffin jutuista varmaan kummoisemmin kirjoittele koska blogi käsittelee cosplayta, mutta näin satunnaisesti pientä mainintaa con-raporttien yhteydessä kyllä.


Miksi liityin tanssiryhmään?
Että pääsen pitämään swägejä cäppejä tietenkin.

Nyt on tyhjennetty Chibiconin sanainen arkku. Kiitos conista ja Leveistä ❤ 
Yukicon olkoon seuraavana vuorossa!2 kommenttia:

  1. Haluaisitko osallistua vuoden 2014 Animeconin AKB0048 cosplay ryhmään ?http://forums.aniki.fi/viewtopic.php?f=59&t=15065 Tässä on linkki ryhmän sivuille .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi muuten osallistuisin mielelläni, mutta minulla on pukukiireitä Animeconiin jo muutenkin, joten jätän tällä kertaa välistä. Mutta kannattaa houkutella kaveria, joka on ihan mieletön AKB-fani http://malicionna.blogspot.fi/ !

      Poista