18.9.13

Tracon & World Cosplay Summit


Traconista on selvitty hengissä ja uutta intoa pukuihin/esityksiin on enemmän kuin laki sallii! Luvassa Tracon ja WCS höpinää!

Omasta puvusta ja esityksestä? Osallistuimme Kaiskan kanssa vuonna 2011 ensimmäistä kertaa karsintoihin ja silloin ylsimme 3. sijalle ja tällä kertaa level uppasimme hieman ja 2. sija irtosi meille. Tällä kertaa olimme etenkin pukujen puolella paljon paremmin valmistautuneita kisaan, yash!

Itse aloitin WCS-pukuni jo syksyllä 2012, eli puku on oikeasti ollut tekeillä todella kauan ja sen päätökseen saaminen tuntui todella hyvältä. Parini aloitti oman projektinsa vähän myöhemmin ja olen häntäkin kerennyt paljon auttelemaan, kun oma projekti on ollut pitkään työn alla ja valmistunut aikataulussa. Aikaisemmin olen jo blogaillutkin, että pukujen työstö on kesällä ja keväällä ollut hirveän mukavaa, koska aikaa on ollut paljon ja on saanut työstää asioita rauhassa.

Olen puvustani ylpeä ja tästä wcs-matkasta olen oppinut paljon. Harmittaako, kun edustuspaikkaa ei irronnutkaan? Rehellisesti sanottuna eipä juurikaan. Olen tässä useamman päivän odottanut tuleeko paskamyrsky tunnelmia, mutta turhaan niitä olen odotellut. Taso oli kisassa niin kova ja Kaiskan+oma suoritukseni meni niinkuin piti ja sillä irtosi 2. sija. Se riittää minulle ja ensi vuonna palaamme pärisevämmät aseet ladattuina!

En voi tarpeeksi kiittää kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat kannustaneet meitä kisaan valmistautuessa, etenkin äiti, Hannu ja rakas avopuoliso. Mutta ehdottoman kiitollinen olen Kaisalle, joka teki saatanan kanssa sopimuksen (minun), että tästä eteenpäin yritämme vuosi toisensa jälkeen finaaliin, niin kauan että tavoitamme päämäärän. Kiitos Kaiska!

Mites kisan järjestelyt itsessään? Noh, jottei mene liian positiiviseksi pakko jostain on ragettaa. VALOT! Ne prkl VALOT! Kun valot eivät harjoituksissa menneet toivotulla tavalla, niin oliko tuo ihme kun valomies juttelee kaverin kanssa kopissaan eikä tuijota valo-ohjeita, jotka olimme hänelle lähettäneet. Harjoitukset piti kolmeen kertaan käydä läpi, koska valot kusivat. Ja ne kusivat myös itse esityksessä. Kuinka vaikeaa on laittaa valoja kiinni ja päälle, jos on annettu selkeät ohjeet? Olen edelleen erittäin vihainen, että homma ei pelannut niinkuin piti, koska se söi esitystä ja pahasti... Opimmepa,että ensivuonna emme laita valojen varaan yhtään mitään. Huvittavaa on se, että myös viime summit-karsinnoissa valot eivät sammuneet esityksessä silloin kun piti...

Muuten kaikki toimi erinomaisesti. Mammat, cosplayvastaava, kuvaajat ja kanssakisaajat olivat ihania :) Kiitos mahtavasta kisakokemuksesta! Ja onnea sijoittuneille, sekä edustusparille Hootille ja Ilonalle!


Kuvaaja:Räbbänä

Cosplay-haaste eli oma ohjelma, jossa olin juontajana meni nappiin. Tosin tuntui, että en ollut sitten yhtään vedossa tai hilpeän letkautusten tuulella. Edellinen kisapäivä oli vienyt kaikki mehut. Onneksi ihana Hannu veti homman huumoripuolen sekä Team Gayswimmers! Haastetta tuskin seuraavassa Traconissa meiltä enää nähdään, koska on aika keksiä jälleen jotain uutta. Vanhaan on huono jymähtää.

Muumilaakson vapinoita oli ainut puheohjelma, jota kerkesin katsomaan. Lauantain jännitykseltä en ehtinyt katsomaan yhtikäs mitään. Luento oli kerrassaan hillitön ja mieleinen, kun kuulun muumifaneihin. Aihetta olisi ehkä voinut käsitellä syvemmin, mutta paketti toimi näin kevyenäkin oikein hyvin. Aikaa olisi pitänyt varata enemmän, koska yleisöllä tuntui olevan liikaa asiaa : D

Tracon on yleenä ollut itselleni parsa tapahtuma, mutta omalla tavallaan cosplaykilpailut aina pilaavat sen. Kisapäivänä pyörin niin ettei keskittyminen muuhun enää riitä ja sitten en päädy katsomana mitää hienoa ohjelmaa tai ehdi nauttimaan itse conista. Samaan aikaan Traconin kisat ovat parhaita, joita ei voi jättää välitä. On tämä elämä vaikeaa! Aion pilata myös ensivuoden Traconin jännäämällä WCS-karsintoja! Seuraavana Kemin mangapäivät 5.10. ja Oulun Chibicon 9.11. !


Ahkerat wcs-treenit...

Heihei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti