4.8.13

Närcon 3/3


Närcon on takanapäin ja valtaisa conkrapula on täyttänyt mieleni ja ruumini. Nelipäiväinen con + keskiviikkoinen matkustuspäivä meni todella nopeasti, kukapa olisi arvannut. Conissa tapahtui ja sattui niin paljon kaikenlaista, että kukaan tuskin jaksaa lukea kovin pitkää kilometripäivitystä. Siispä listaan ja kerron tapahtumista ja asioista, jotka ovat jääneet eniten mieleen.

Yleisfiilis
Jos Suomessa ihmiset heräävät klo 6 pistämään pukuja päälle ja meikkaamaan niin minun näkemykseni mukaan Närconilaiset menevät vasta silloin nukkumaan. Ohjelmaa ei järjestäjien mukaan kuulemma edes kannata laittaa alkavaksi ennen kello 2 koska kukaan ei tule niin aikaisin katsomaan  mitään. Närcon toi mieleen ison animefestarin. Uima-altaat, pomppulinnat ja kaikenmaailman conin puolesta pystytetyt grilli ja- jäätelökojut, sekä riippumatot loivat festaritunnelmaa. Kaiken kruunasi viimeisen illan ilotulitus, jota emme tosin nähneet kuin kattoikkunoiden läpi koska Linköping-Tukholma bussiin piti herätä ennen kuutta aamulla. 


Matkustaminen
Suoraan sanottuna ihan perseestä... Jos haluat päästä mahdollisimman halvalla ison poppoon kanssa Närconin puolelle se vie aikaa. Oulu-Helsinki lentäen, Helsinki-Tukholma lentäen, Tukholma-Linköpingjunalla. Matka voi kuulostaa lyhyeltä, mutta ei ollut. Norwegian päätti, että hengailemme Helsinki-Vantaan lentokentän putiikeissa 6 tuntia. Tämä oli halvin vaihtoehto, niin näinhän me teimme. Paluumatkalla saimme puolestaan kokea palan Amazing race kisaa, kun juoksimme Tukholman bussiin aamu viideltä.
Cosplay esitys-kilpailu
Esityksiä kisassa mahtoi olla noin 15-12 kipaletta ja joka ikinen oli enemmän tai vähemmän eritavalla esitetty huumoripohjainen skitti. Ruotsia taitamattomana en osaa itse sanoa olivatko dialogipohjaiset esitykset hihittely-arvoltaan hyviä, mutta jos yleisön reaktioon on uskomista, niin kyllä ne ainakin jossain määrin olivat viihdyttäviä. Yllätyin myös huomatessani, että Närconin skitti-kansa tykkäsi käyttää omaa ääntään madonna-mikkien avulla. Varmaan puolet puhui mieluummin livenä, eikä puhetta ollut äänitetty etukäteen. Rispektit heille! En osannut oikestaan odottaa kisalta mitään, enkä kokenut suuria WOW-elämyksiä, mutta mielenkiintoista oli seurata vähän erityylistä kilpailua.

NCC
Kisa oli viihdyttävä ja upea ja mahtava! Sitä oli ilo seurata vierestä ja huutaa vähän väliä isänmaallisuuksia. Omat suosikkini veivät voiton ja Tanskalaiset top 2 omasivat ehdottomasti kisan parhaat puvut ja esitykset. Onnea! Suomikin edusti mallikkaasti. Pohdimme matkaseurueen kanssa, että mikä siinä on kun ruotsalaisia paidattomia conittajia on joka sormelle, mutta kun Suomi vetää paidan pois niin yleisö sekoaa. Se on jännä se! 


Maid-cafe, Sakura Garden
Maid-kahvila oli kuin suoraan animen koulufestareiden kahvilasta revitty. Lämminhenkinen ja intiimi luokkatila oli koristeltu hienosti, tarjoilijat olivat nättejä ja kahvila hinnat minun mielestäni sopivat. Taulu oli piirretty täyteen titaaneita :)
Tilasin kahvilassa Sakura-teen... "Sakura tea is a little bit bitter, is that ok for you". Tee ei ollut kitkerää, vaan suolaista. Muistutti kuumaa merivettä. Tämä lienee tähän menessä mielenkiintoisin makuelämys conissa.


Möh 1 tyttö kuvasta puuttuu :(
Esiintyjän näkökulma
Koska en ollut tapahtumassa kävijänä, vaan vieraana/esiintyjänä, niin voin puhua vain tästä näkökulmasta. Ja voin sanoa, että vieraan näkökulmasta meistä pidettiin liiankin hyvää huolta. Oma rauhallinen makuutila, kyyditykset juna-asemalle, kahvitarjoilut, ruokalipukkeet, useammat lavaharjoitukset sun muut tuntuivat liian luksukselta. Kiitoksia Närconin staffille, jotka pitivät meistä huolta. 


Omat esitykset menivät mielestäni hyvin. Cosplay-esitys meni todella hyvin, tanssiesitys meni keskinkertaisesti. Olisi voinut mennä paremminkin, mutta lavaenergia oli kaikilla kohdallaan joten olen tyytyväinen. Molemmista esityksistä saimme kuulla liikaa kehuja! Jatkossa olisi tarjolla ulkomaille lisääkin kysyntää OF, mutta rahatilanne on aika kaikilla arveluttava niin ei voi innostua liikaa. Mutta tieto siitä että esityksistämme nautittiin ja niitä halutaan nähdä lisää, kantaa pitkälle ja antaa voimia kehitellä aina uusia ja uusia esityksiä!Kiitos
En voi kuin kiittää koko Närconia ja esityisesti 2 ihanaa vastaavaa jotka meistä huolehtivat. Kiitos innokkaalle yleisölle ja muille hauskoille kävijöille. Ennen kaikkea kiitän OF jäseniä, jotka tekivät tästä conmatkasta, esityksestä ja fiiliksistä mahdollisen!


Kiitos.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti