16.7.13

Olen Bonzai-puu - Animecon X


Animeconia edeltävä tapahtuma itselleni oli Frostbite, joten voi kuvitella millaiset coniksat ja kaipuu pukuilun pariin minulla on ollut. Luvassa siis Animeconhöpinää ja sensellaista.

"I'm gonna r*** you now"
LAUANTAI

Käyttäisikö kuningatar tätä? - kankaat cosplayssa luento oli itselleni lievä pettymys. Johtunee siitä, että itsellä oli kuvitelma valtavasta informaatiotulvasta kankaiden ominaisuuksiin liittyen. Sen sijaan kaikki oli tuttua kauraa. Muuten pläjäys oli viihdyttävä, asia selkeästi esitetty ja yleisökin osallistui.

AKB48 vs. AKB0048 ohjelmasta sain itse jotain irti, koska tiesin lähdeteoksen ja idolibändin entuudestaan, mutta en tiedä sitten miten tämä avautui niille joille sarja oli tuntematon? Suurin ongelma lienee, että ohjelma oli ehkä hieman hatarasti jäsennelty. Sisältö oli kuitenkin täyttä asiaa ja mielenkiintoista.

Vertailussa Dragon Ball ja One piece (ohjelma lehtisessä luki Dragon Ball Z, vaikka olisi pitänyt olla Dragon Ball) Oma luentoni juontajaparini kanssa meni kaiketi ihan mukiin. Yksi osio luennolla jäi tosin käsittelemättä, koska yleisö oli innokas (mitä emme odottaneet) ja hairahduimme kaverin kanssa heittämään liikaa läppää aiheesta. Mutta kertokaa te, mitä piditte? Joku näköjään salakuvasi koko paskan 8D

Shoottailuakin kerettiin harrastelemaan.
Namigaattorista ja Lawista myöhemmin lisää kuveja.
Naisena japanissa jäi väliin, koska sali oli ehtinyt täyteen. Harmitti ja sama juttu Animekonsertin kanssa :(
Lauantai-ilta kului autiossa Kuopion keskustassa metsästäen kulttuuriareena 44:ää. Kyllä vain, käväisin katsomassa DJ Sharpnelia lasten iltabileissä, koska en jaksanut odottaa yli puolenyön. Näky oli niinkuin ala-asteen limudiskossa paremmalla musiikilla, DJ:llä ja tiloilla. Olihan se ihan jännä kokemus käydä välillä tarkastamassa nuoremman sukupolven iltabilemeiningit.

SUNNUNTAI

Minä, isä, äiti ja hassu harrastuksieni cosplay, kuvailen ohjelmaa 1 sanalla: viihdyttävä. Ja se lienee ollut koko ohjelman pointti. Puhujat osasivat hommansa ja oli ihana kuulla yleisöstä ihmisten omia kokemuksia. Seuraavalla kerralla vastaavassa ohjelmanumerossa olisi ihana saada harrastajien vanhemmat lavalle!

Cosplay esityskisa oli yleisesti melko tasapaksua, eikä suurempia Uuuh lalaa- elämyksiä tullut. Kuitenkin yleinen taso oli ihan kohtuullinen. Suomi lienee lopullisesti päässyt eroon yaoi-stiipadaapa paskasta yms. Oli myös aivan ihanaa nähdä, että esitykset olivat erinlaisia! Oli täyttä tanssia, oli näyttelemistä, oli isoja ryhmiä ja pieniä ryhmiä. Mitään maailmaa räjäyttävää en kokenut. Desuconin Kalatyttö - esitysvideon nähneenä odotukset olivat ehkä turhan korkealla.

Ja oi niin ihana juontaja!!! Kyllä, ihan kolmen huutomerkin arvoinen. Ohjelmalehtisestä, kun luin "kisan juontaa hullun hauska Narudossu" niin olin melko ennakkoluuloinen, että onkohan noin. Oli! Positiivisesti yllätyin ja pidin juonnosta homona. Intro oli ehkä aavistuksen liian pitkä, mutta noin muuten täydenkympin suoritus.

Kärkikolmikko oli selvää kauraa, kun esitykset oli esitetty. Onnea! Oma kolmikkoni oli sama kuin tuomareillakin, mutta 2. ja 3. sijoittuneiden paikkaa olisin vaihtanut keskenään. Team Rocket oli kyllä viihdyttävä, mutta verrattuna 3. tulleeseen kaksikkoon koreografia oli paljon yksikertaisempi. 3. tullut parivaljakko lämmitti sydäntäni kovin ja oli ehdottomasti oma suosikkini! Esitys minun makuuni, vaikka liikevirheitä oli niin harjoitus koreografiasta kuitenkin näkyi ja tunnelmaltaan showsta jäi todella hyvä fiilis.

Elikkäs mitä jäi Aconista käteen? Maanantaiaamuni näytti seuraavalta:

"Oi ihana con! Oi tätä tunetta."

Saldona conista paljon kivoja kuvia, omasta mielestäni todella onnistunut luennonpito takana päin, mahtava consää, jännittäviä/mukavia ihmisiä ja happyhappyjoyjoy muistoja. Kalevastakin pompsahti sivun kokoinen juttu OF:tä ja ihan jepa kuva Meguttimesta, jonka nykäisen Närconiin päälle ensiviikolla, iiks!
Lähiaikoina voitte odottaa valtavaa kuvaryöppyä Namigaattorista, Kisestä koripalloineen, sekä Megusta. Siihen saakka...

Muutamia asiavirheitä oli mutta muuten jepa juttu.
Operaatio Fredrik, ei Frederik!
4 perustaja jäsentä, ei 3.
50 kertaa esiinnytty koko toiminnan aikana, ei vuoden sisällä.  

Heihei ^_________________^


4 kommenttia:

 1. Voi kiitos palautteesta ^^ (isi äiti jne -paneeli) ja kyllä, ei meillä ollu oikee muuta missiota ku viihdyttää jotain 45min.

  VastaaPoista
 2. Kiitos palautteesta, harmi että Käyttäisikö kuningatar tätä oli pettymys! Olisi pitänyt hieman tarkentaa ohjelmakuvaukseen sisältöä, koska en nimenomaan halunnut horista sidosten eroista kolmea varttia. Pääasiassa tosin siksi, että lue ja hiplaa -parivaljakosta sitä hiplaamista ei missään nimessä voi jättää pois, ja se olisi vaatinut huomattavasti enemmän materiaalia kuin yhdelle conireissulle on mahdollista ottaa mukaan, jos haluaa mahtua itsekin autoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 'Opinnäytetyöhön perustuva' oli ehkä kuvauksessa se, joka nostatti omia odotuksiani. Mutta toivottavasti/mahdollisesti jossain tulevassa conissa saisi kuulla kankaista syvemmin, kun tietotaidon puutteesta kyse ei varmasti ole :)

   Poista
  2. Itseasiassa luento vastasi opinnäytetyöni sisältöä aika tarkasti, koska sen materiaaliosuus käsitteli nimenomaan kankaiden valitsemista tästä hahmon näkökulmasta. Mutta hyvä tietää, että yleisemmälle kangashorinalle on kysyntää, ajattelin sen olevan jotenkin liian tylsää ja koulumaista noin coniympäristössä! Ehkä sitten ensi conikaudella pääsen paneutumaan siihen.

   Poista