24.2.13

Kitacon on hyvänmielencon


Tänä vuonna kitan piti olla itselleni kiireetön, mutta kyllä sitä touhuamista riitti silti. Mutta kuten otsikosta voi päätellä Kitacon on ollut itselleni aina hyvänmielencon, jo vuodesta 2009. Ilmapiiri on rento, cossikisa on rento ja ohjelmaa ei pyöri 7 eri paikassa yhtäaikaa. Vaikka tunnelma on tiivis ja paikat ovat ahtaat en ole koskaan nähnyt, että se olisi aiheuttanut ongelmia, että olisi tarvetta hankkia conille suurempia tiloja (joita epäilen muutenkin löytyvän Kemistä).


Kuten eräs maineikas harrastajasetäkin totesi, kaikkien conien ei tarvitse olla suuria ja hienoja. Tämä ei tarkoita ettäkö pitäisi jymähtää paikalleen, vaan kehittää tapahtumaa siihen suuntaan mikä sille sopii. Jos kävijät ja järjestäjät pitävät Kitasta rennon ilmapiirin ja meinigin takia, sitä pitäisi silloin kehittää sillä saralla kokoajan parempaan suuntaan. Esimerkkinä ei ehkä syväluotaavia luentoja, vaan karaokehuonetta, animehuonetta, pajaohjelmaa yms. Kitacon on ihana ja Kemiin on aina ilo palata.

Eilen Kitacon juhli 5-vuotista taipalettaan ja itse olin OF riveissä esiintymässä cosplay-kisan väliajalla "miehisempänä" osapuolena. Mukiin meni ja äänestä päätellen yleisökin oli tyytyväinen. Mutta hyvä elämä sitä kisaajien määrää! 37 osallistujaa! Yleensä Kitaconin kisaan on ottanut osaa noin 20 ihmistä, joten tämä osallitsujamäärä on melko huikea. Onnea kisassa sijoittuneille!Muutaman ohjelmanumeronkin kerkesin katsomaan kun en ollut itse mikin varressa. 10-vuotta coniteaa, Cosplay-deitti ja One Piece pähkinänkuoressa. Ensimmäinen ohjelma oli mukavaa kuunneltavaa, vaikka jutut olivatkin tuttua kauraa/muualla jo kuultua. En ole eläissäni käynyt katsomassa cosplay-deittiä conissa. Olen järjestänyt kyseisiä ohjelmanumeroita tube-videoiden pohjalta, joten mielenkiinnolla kävin nyt kuulemassa millainen se on livenä. Deittiä on hauska juontaa, mutta hyvä luoja... mielessäni kävi useamman kerran, että onko tämä formaatti oikeasti näin tylsä. Tämä ei ole hyökkäys juontajia vastaan, vaan itse ohjelmarunkoa. Miten ihmiset sitä jaksavat katsoa? Mikä siinä viehättää? Vai eikö ole parempaa ohjelmaa tarjolla? Vai olenko minä tylsä perse, joka ei vain ymmärrä? One Piece luento oli avartava ja hahmo nimeltä Franky sai minut pohtimaan kyseisen mangakan mielenterveyttä. Luennoitsija ei osannut vastata, kun kysyin miksi speedomiehellä on säärikarvat, muttei reisikarvoja. "Se on kyporgi" ei ole pätevä selitys :D

Kiitos kaikille! Ensi vuoteen!
Loppuun casuaalia "miespärinää!"


vas. tanssiparini 2 kommenttia:

  1. Tuo tanssi oli aivan sairaan hieno~~! Ja molempien asut oli nätit >w<

    VastaaPoista
  2. Kiitokset molempien puolesta ^^

    VastaaPoista