11.9.12

Tracon ja Great Teacher Onizuka


Myöhemmin luvassa GTO-photoshoottia, Kanzakina oli tosi jees heebota.

Tracon oli itselleni ehdottomasti tämän vuoden con-kohokohta. Aloitan tarinoimalla sunnuntai päivästä, koska sen fiilistelyt kuohuttavat minua tällä hetkellä suuresti. Kävimme OF- yhdistys porukan kanssa kisaamassa esityskilpailussa ja ensimmäinen sija sieltä napsahti.

Minulta ja GTO-porukalta on jo muutamaan kertaan kysytty, miten kyseisen anime-esityksen tekeminen on mahdollista. Kerron nyt lyhyesti siitä niille, joita kiinnostaa:

Ensiksi teille, joille yhditys ei ole ennenstään tuttu niin tänne klikklik  !
OF perustettiin 2010 neljän hengen voimin ja siitä lähtien olemme yrittäneet olla näkyvillä tapahtumissa ja välillä kovin agressiivisestikkin rekrynneet toimintaamme ja yrittäneet saada mukaan uusia jäseniä.
GTO-esitys Traconin kisassa oli nyt sitä varsinaista näyttöä mitä yhdityksemme pyrkii tekemään, kuten sivuillamme mainittiin.

"Yhdistys perustettiin ylläpitämään ja tukemaan cosplayta showpohjaisena liikuntaharrastuksena, joka pitää 
sisällään tanssia ja akrobatiaa sekoitettuna musiikkiin ja teatteritaiteeseen. Show-cosplay-yhditys OF ry pyrkii esiintymään, kilpailemaan ja järjestämään ohjelmaa alan tapahtumiin, sekä on yhteistyössä muiden alan järjestöjen kanssa.". Millainen oli oma panokseni esitykseen?
Koreografian tekeminen, käsikirjoituksen kirjoittaminen, liftien ja tanssin opettaminen. Suurena apuna minulla oli shown toteutuksessa teatteripuolen osaajana Fukka, joka hoiti hommansa paremmin kuin hyvin. Siitos! Lopullisen esityksen hiomiseen ja paranteluun osallistuivat myös kaikki OF jäsenet.

Koko paketin selittäminen sanoiksi on hyvin vaikeaa, koska esitykset, joita olen rakentanut ovat puhtaasti ajatuksen virtaa musiikin soidessa tai kertojan taustanauhan pyöriessä pään sisällä. Olkaa luovia älkää kangistuko kaavoihin, kokeilkaa uutta! Tällä pääsee jo todella pitkälle. Päällimmäisenä olen yrittänyt pitää mielessä, että esityksessä pitäisi aina tuoda esiin sarjan henki. Päänsisäiset ideat sisältävät myös paljon youtubesta kerättyä materiaalia, kuten liftejä ja yksittäisiä tanssiliikkeitä. Ideoita saa tubesta vaikka millä mitoin, kun vain osaa soveltaa ja muokata niitä.

"Uguu en osaa tanssii tai tehdä temppuja tai ommella pukuja! Enhä mä voi tehä tollasta!"
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että melkein kuka tahansa voi alkaa kasaamaan vastaavanlaista projektia.
Oma osaamiseni on kehittynyt sitä mukaa, kun olen tehnyt kavereiden kanssa cosplayesityksiä ja osallistunut kisoihin. Kannustan kaikkia harrastajia suuresti yrittämään ja kokeilemaan uutta ryhmäcosplayn tienoilla. Jokainen pystyy vaikka ja mihin, jos tarpeeksi haluaa ja on valmis näkemään vaivaa  :)

Katsojan silmissä esitys oli varmasti kivaa katseltavaa, mutta itse tiedän missä oli vikaa ja mitä voisi parantaa.
Olen nostanut nyt uuden riman itselleni sekä OFille ja Traconin esitystä pitäisi tästä lähteä ylittämään.
Puoli vuotta sitten alkanut projekti on nyt ohi ja sunnuntaina yksi cosplay-urani tavoitteista huipentui yhteen lauseeseen. Kiitos tästä tuomaristolle palautetilaisuudessa. Kiitos myös jokaiselle ryhmänjäsenelle, koska yhdessä tätä ollaan tehty ja yhdessä tähän pisteeseen päästy. Jokaisen 9 jäsenen työpanos on ollut korvaamaton! Yhdessä, ehkä hieman muuttuvalla porukalla, lähdemme kohti uusia haasteita.

Kiitos kisanjärjestäjille, Traconille, tuomareille, yleisölle ja ennenkaikkea GTO-porukalle!

Ja jotta meistä ryhmänä ei ajatella suuria niin näytämme teille koosteen... treeneistä.....Käykää tykkäämässä meistä facebookissa ja kertokaa kaverillekkin ;p
Blogini alanurkassa on myös afropäinen mies, jota klikkaamalla pääsee yhdistyksemme kotisivuille ja muualle.

Loppuun voisin heittää vielä, että ne jotka olisivat kiinnostuneita ottamaan osaa vastaavanlaiseen projektiin niin kannattaa klikata itsentä tänne !

9 kommenttia:

 1. Rulliksen jäätävät rääkäisyt kun Härski Harri heittää hänet kanveesiin.

  VastaaPoista
 2. Upeannäköistä touhua! Nyt kyllä harmittaa ja syvästi etten päässyt katsomaan esityskisaa livenä. Jatkakaa samaan malliin, teidän porukan esityksiä jaksaa aina odottaa innolla!

  VastaaPoista
 3. Malicia: sanen huomatuttaa polveni olivat rumilla mustelmilla.

  Biitti: Ryhmä kiittää ja näillä kehuilla varmasti kaikilla riittää motivaatiota jatkaa ^^

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava esitys oli. Olitte ainakin mun lempparini :D Just hyvin tehty esitys että varsinkin tuo punatukkainen likka tosissaan lenteli muka naamalleen ja heilutteli käsiään kokoajan tosi lapsenomaisesti ja söpösti. Kompensoi hyvin esityksen ammattimaiselta näyttäneitä nostoja ja pyörähtelyjä en tiä miksi niitä kutsuisi :D Ja oli niin pirteä esitys aa!

  ..Ja nyt kun ajatelin asiaa tää punatukkainen taidatkin olla juuri sinä :DD Oho, en edes tajunnut kun aloin tätä blogia seuraamaan eilen.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Yksi tuomareista täällä vielä, heips! Oli niin huimaa nähdä se energia, esiintymisen ilo ja kovan työnne tulos lavalla. Onnea vielä kerran ja iso kiitos siitä, että saimme nähdä tämän livenä. Jäin nyt janoamaan ryhmänne uusia tuulia, joten jään toiveikkaana odottelemaan! :)

  VastaaPoista
 7. Kati: Kiitos! En ole punatukkainen söpöilijä, vaan ilkeä blondi kuvan oikeassa alanurkassa :D

  Rora: KiitosKiitosKiitos, ei mitään muuta osaa sanoa. Valtavalla määrällä positiivista palautetta jaksaa jatkaa. Niinkuin jo mainitsin, tässä itsekkin jännään jo miten Traconin kisa esityksen ylittäminen onnistuu, kun tupaan tulee uusia innokkaita jäseniä. Frostbitessä odotettavissa jonkinlaista settiä ja seuraavana keväänä/kesänä, toivottavasti jotain vielä hienompaa :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymipallero täällä hei. Teidän esitys oli loistava ja parhaita mitä olen nähnyt näissä piireissä. Pitkän aikaisen tanssi- ja teatterialan kolunneena haluaisin vain sanoa, että kaipaisin hieman ilmavuutta nostoihin ja pyörityksiin. Tämä tietysti paranee harjoituksen myötä!

  Jottei tää nyt ihan nillittämiseksi mene (eikä saakkaan mennä!) niin en voi sanoin kuvailla kuinka paljon ihailin esitystä. Lisäksi teidän paidaton Onizuka(?) aiheutti sellaiset kuumat aallot etten ole ennen kokenut. Jatkakaa<3

  VastaaPoista
 9. Anonyymille kiitos palautteesta! Nostot tosiaan olivat kaikille uutta kauraa, joten uskot että ajan myötä tulee parempaa jälkeä. Kaikilla osa-alueilla oli toki karkeutta, koska ammattilaisia emme ole, mutta tästä on suunta ylös päin, kiitos :)

  VastaaPoista