16.7.12

A-A-Anime A-Animecon!


"Et nää mun, et nää mun cossia muualla kun Aconissa!" Oli onnistunut mainos, koska sillä minutkin saatiin viikonloppuna Kuopioon. Oli virkistävää kun autolla ei tullut kilometrejä tällä kertaa kuin 4tunnin edestä. Eli puolet lyhyempi con matka kuin yleensä. Tapahtuma on tuoreessa muistissa, joten pikapikaa raportti Kuopioconista.

Aamulla hipsin ensimmäiselle ohjelmanumerolle, joka oli "Kuinka kehittää anime-ja mangayhdistys toimintaa?" joka osoittautui vähän pettymykseksi.  Tuo "kuinka kehittää" -osio oli miksi menin paneelia kuuntelemaan ja ensimmäisen 60min aikana siihen ei pureuduttu ollenkaan. Paneelin nimi olisi pitänyt olla toinen sen sisällön vuoksi.

Photoshootia Bebopeille myöhemmin.
Paneelin jälkeen ehdin ottaa kuvia ja hakea kameravärmeet cosplaykisaa varten. Yksilökisa ja aloittelijoiden kisa oli perushuttua, josta en niin löydä erikoista sanottavaa. Tosin joillekkin kisaajille olisin voinut sanoa, että lavalla ei tarvitse käyttää 3min heilumiseen. Jos yksilökisassa uskoo voivansa tehdä 3min mielenkiintoisen esityksen niin hyvä, mutta se ei ole  mitenkään helpponakki(kokemusksen syvällä rintaäänellä). Lyhyt ja ytimekäs show on parempi, kuin pakolla venytetty 3minuuttinen.

Ryhmäkisasta? Yhtään täysin paskaa showta ei ollut, mutta yksikään show ei myöskään sykäyttänyt. Lemppareiksi nousi Koihime musou pari, joka ymmärsi että lyhyt ja ytimekäs voi olla tosi jepa. Toinen suosikki oli lipsykkaava duo Zwei Wing, Senki Zessho Symphogear. Oli mielyttävää katsottavaa. Erikoiskiitosta saa myös pokemon porukka! Jos en ihan väärin kuullut tämä oli heidän ensimmäinen kisansa ja ryhmässä oli nuorennäköistä porukkaa. Toivottavasti tämän poppooon näkee jatkossakin!


Kisan jälkeen saarnasin tutkintosalissa Kaiskan kanssa aiheesta "Cosplayn ainainen ongelma - kun oma naama ei riitä" En osaa itse sanoa yhtään menikö se hyvin vai ei. Kertokaa te, jotka satuitte kuuntelemaan.
Olen noob luennonpitäjä, mutta pohjalta on suunta ylöspäin, joten rakentava palaute on jees.

Sunnuntai aamu alkoi klo:10.00 luennolla "Kuoleeko anime Miyazakin mukana?" Kaveria piti mennä kannustamaan ja tukemaan henkisesti. Koska en tiedä rehellisesti sanottuna mitään animeohjaajista luento oli mielenkiintoinen ja en nukahtanut. Oikein jänskää settiä.

Viimeinen ohjelma johon jaksoin raahautua oli "Manly men talk: Great Teaher Onizuka". Tätä settiä odotin todella innolla, koska Onizuka hyppää itsellä sinne top 10 animesarjojen joukkoon. Alkuunsa ajattelin, että videolta tuleva luento oli jotain aivan kaameaa. Kun sitä kuitenkin katsoi eteenpäin niin mieli kummasti muuttui. Odotin syväanalyysia lempisarjastani, mutta miehekäs kommettiraita kaljaa juodessa sopi GTO:lle paljon paremmin! Tämä ohjelmamuoto oli minulle uusi ja uudet tavat pitää ohjelmaa ovat aina jees!

Yleisesti conista? Musiikkitalo oli hyvällä paikalla keskustassa, vaikka itse rakennus oli ahdas. Info tiskin paikka oli huonosti asetettu kulkuväylälle. Vänkärihuone oli tilava, ihanaa! Majoituksessa kaikki pelasi, tieto kulki ja majoittujat osasivat käyttäytyä.Sunnuntain Bulmailua
Onnistunut con ja molempina päivinä löytyi hauskoja fanipoikia ja fanityttöjä Cowboy Bebopille ja Dragon Ballille. Kiitos matkaseurueelle. Toivon todella, että Animecon olisi Kuopiossa myös ensikesänä. Kuopiolaiset osasivat yey! Kiitos!

Elokuussa häämöttää Oulun animeseminaari, jossa puuhastelua riittää. Assemblykin on Helsingissä ja sieltäkin minut saattaa hörhöasussa bongata. Siihen saakka...

Heihei

2 kommenttia:

  1. aika hyvä, itse ajattelin viime vuonna tulla Vegetana mutta jouduinkin sitten olemaan töissä, tänä vuonna pääsen animeconiin ja tällä kertaa tulen Vegetana :D

    VastaaPoista
  2. Vegeta on kova veto! Itsekkin tänä kesänä saavun aconiin ohjelmaa pitämään ^^ Onnea puvun tekoon!

    VastaaPoista