9.4.12

Chi-Chi-Chibicon


Huhtikuinen Chibicon meni omalta osaltani järjestäjän ja cosplay-vastaavan hommissa.
Kävijän silmissä tapahtuma oli varmaan  perushengailu-con ja ei sen ihmeempää.
Itse en kerennyt hengaamaan tai hengähtämään kuin hetkeksi. Aamu meni pukuhuoneiden laitossa, esittelypöydän järjestämisessä, juhlasalin lappusia laitellessa, musiikkia testaillessa jne. 

Tapahtuma kokonaisuudessaan meni mielestäni hyvin, mutta moni tuntui odottavan Oulun chibiltä liikoja. Tapahtuma oli monen mielestä pettymys. Kuulema liian vähän myyjiä ja liian vähän ohjelmaa. Mistä moiset odotukset? En ymmärrä, koska niin kuin kanssablogaaja jo omassa päivityksessään mainitsi kyseessä oli CHIBIcon. Ohjelmaa oli ihan yhtä paljon kuin edellisissä Chibeissä, myyjistä en osaa sanoa.

Tapahtumapaikka oli tähän mennessä pidetyistä Chibeistä paras. Pohjankartanon koulu on mitä mainioin.  Tilat ovat ovat isot, on sisä- ja ulkopihat, juna/linjaautoasemat lähellä, keskusta lähellä, ah niin iso aulahalli, 3krs, kahvio ja lista voisi jatkuakin. Kyseiseen tilaan saisi isommankin tapahtuman järjestettyä, sillä Chibicon ei ottanut edespuolia paikan tiloista käyttöönsä. Pohjankartanolle ehdottomasti lisää tällaisia tapahtumia.


Ja mitäs cosplay-vastaavan hommista? Kitaconissa OF tosiaan nakitettiin CFT puolelta Chibin kisajärjestelyihin mukaan, koska paikallisharrastajien käyttö on aina fiksua. Tuli koettua, että noinkin pienen kisan järjestämisessä on oma hommansa. Onneksi oli CFT apuna. Oli jännittävä itse välillä olla tsemppaamassa kisaajia, eikä täristä bäkkärillä esiintyjänä. Kisa meni hyvin, ei mitään suurempia ongelmia tai draamailuja. Palkinnot menivät oikeisiin osoitteisiin. Onnea vielä voittajille.

Heti cosplay-kisan jälkeen vaihdoin vähäksi aikaa vaatteet ja tuli uusittua Kitaconissa jo nähty OF tanssiesitys. Kesän Desuun on tarjolla sitten jotai uutta, hienoa ja Mikumaista! Kannattaa tulla katsomaan. Tanssahtelujen jälkeen sain hengähdystaon ennen deitti-rumppaa ja kävimme shoottaamassa pukuni ja nauttimassa Greenroomin antimista.  Ne olivat parasta ikinä! Kiitos sille joka hommasi cheddaria ja kokista :-D 

Illalla juonsimme punahilkan kanssa sen iänikuisen cosplay-deitin. Yleisöllä ja kisaajilla oli hauskaa, jos omiin korviini on uskomista. Luulisi, että tämä formaatti on jo ihan loppuun palanut, mutta aina sitä on yhtä hauska työstää ja valtaosalla yleisöstä on aina hauskaa. Ajattelimme kuitenkin seuraavaksi keksiä jotain muuta cosplay-aiheista ohjelmaa deitin sijaan. Palaamme tähän formaattiin, kun ensin on kokeiltu jotai uutta ja freesiä.

 Jälkeen päin oli kommentoitu vanhempien suusta "Cosplay-deitissä oli ala-arvoista kielenkäyttöä. Yleisössä oli alle 10 -vuotiaitakin odottamassa lolita-muotinäytöksen alkua. Ensi kerralla deittiin ikäraja tai homo- ja seksijutut pois! Deitistä saa hauskan, kun osanottajat ja juontajat valmistautuvat huolella ja toimivat roolihahmonsa mukaisesti". Deittiin oli paneuduttu ja käsikirjoitusta harjoiteltu. Kiroilua, v-sanoja, p-sanoja ja muita ei kuulunut ainuttakaan, mutta härskiä läppää kyllä koska se kuuluu ohjelman luonteeseen. Ikärajan olisimme tietenkin voineet pistää. Se oli täysin meidän mokamme, jota pahoittelemme. Minusta kuitenkin tuntuu siltä, että irstailu traumatisoi enemmän vanhempia kuin lapsia.

Deitti tulee kokonaisuudessaan OF youtube-sivulle, samoin cosplay-kisa.  Puvusta tulikin jo kuvaspämmi eli keikaloin Yokon lentoemu värmeissä, jotka olivat 2-vuoden takaisesta Kitaconista. Nyt tosin korkeammilla koroilla paranneltuna. Tuntuu hassulta, kun ei ole oikein mitään ihmeellistä sanottavaa tapahtumasta, muutakuin ”Emmä tiijä, mä oon vaa töissä täällä!”

Lopputilaisuudessa änkytin ja sönkötin väsyneenä jalkakrampeissani Cosplay-kisan voittajat. Kiitoksia mukavasta con-päivästä kaikille! 

NIIN! Hehkutan nyt Kalevan lehtijuttua, jossa olin herra Fukan kanssa. Harrastajalle juttu oli aika suppea, mutta asiasta tietämättömille se on kuulemma ollut valaiseva. Kuva oli hyvä.50-lukijan juhlapostauksen lupaan tässä parin viikon sisään koota kasaan.
Siihen asti Heihei!

2 kommenttia:

  1. Chibicon oli minusta ihan mukava coni ja tilat olivat kyllä mainiot! Lisää coneja Pohjankartanoon!

    VastaaPoista
  2. Chibicon oli toiveikas pohjankartanon uudelleen käyttöönotosta, joten eiköhän se palaa Ouluun.

    VastaaPoista