15.12.11

Jämäcossailua ja ajatuksenvirtaaFrostbite valmistautumista siis. Alunperin ei ollut tarkoitus lähteä minnekkään ennen Kitaconia, mutta toisin kävi kun kutsu frostin puolesta tuli yhdistyspöydän taakse. Siellä on selkeästi hienoja ihmisiä conia järjestämässä.


Faye ei ollut Frostin ensisijainen puku, vaan lemppari K-pop bändin T-ara:n laulajatar. Paljettikankaan kanssa kohtasi kuitenkin kriisi, joten paniikissa piti keksiä keltaiselle vinyylille käyttöä, koska inhoan jättää kankaita lojumaan kaappiin. Niistä tehdään cossi silloin, kun ne on ostettu piste. Pähkäilin, että missä hienossa sarjassa on keltaista vinyyliä? Cowboy piipoppi tietty. Osittain kiitos Ilonalle ideasta, säästyin pölyisiltä haurastuneilta vinyyleiltä.

Cossi poikeaa siinä muista tekeleistäni täysin, että se on sukkia ja keltaista vinyyliä lukuunottamatta valmistettu lainatavarasta ja vanhojen cossien jämistä. Kaverikin tokaisi että "Niin sitähän kannattaa tehä vähäpukeisia cosseja niin pääsee kangaskustannuksissa vähällä!" 2e kirppari kengät, kaverin peruukki, poikakaverin kauluspaita, vuorikankaat Bulma ja Asuka cossin jämiä, musta vinyyli Yoko cossin jämiä, ase pikkuveljen, aurinkolasit jotkut vanhat, mistä lie saanut.

Sitten kukkaruukkuun, viime vkl vuokrasin lapsille Hetalia-miittiä varten tilat ja olin vahtimassa heidän touhujaan. Liikkeelle lähti sellainen ajatuksen virta, että miten tähän olenkaan päätynyt? Olinko tuollainen 14-vuotiaana? Jos nyt ei Pokemoneja ja hopeanuolia lasketa, niin 7-vuotta taaksepäin Dragon Ball Z tiedostaminen animeksi avasi minulle ovet uuteen maailmaan. Punttien nostelua ja Vegetan palvomista. Ei silloin osannut ajatella, että olisi näin pahasti juurtunut kiinni skeneen ja ettäkö puolet ajasta pyörisi tämän harrastuksen ympärillä, Ehei. Vielä teininä ebaysta fani-kaman ostaminen tuntui saavuttamattomalta ja peruukkien tilaaminen ulkomailta oli iso kysymysmerkki ”Ai mitä, sieltäkö niitä saa?” Kyllä sitä sitten oltiin ylpeitä, kun Tengen Toppa-cossiin ensimmäiset hyvälaatuiset peruukit tilattiin.

Ennen hyvälaatuisia peruukkeja 16-vuotiaalle harrastajalle Tampereen coni-matka oli iso WOW-kokemus ja vielä mahtavampaa oli ryhmäkisanvoitto ekalla conimatkalla. Nyt tosin katson sitäkin voittoa nokkaa pitkin, koska noh... ryhmäcosplay-kisat silloin eivät olleet kovin tasokkaita. Oli kisan jälkeen kaikkivoipa olo, mutta onneksi siitä palattiin nopeasti maanpinnalle.

Vaikka vasta 4-vuotta on cosplay-kokemusta kertynyt, niin vuosittain on otettu isoja harppauksia eteenpäin ja yllättävän nopeaa (näinkin vanha) on uusia kikkoja ja juttuja oppinut. Opittavaa on ja ei tässä olla kuin seiskan oppilaita, kun maailman tasolla cosplayta tarkastellaan. Hyvää vauhtia ylöspäin kuitenkin noustaan ja perusasiat alkavat olla jo hallussa.

Täällä asuu Rullis 5vee. Onneksi minulla oli/on pitkä lapsuus.

Aluksi oli siis vain Dragon Ball, myöhemmin ryhmä cosplayt, cosplayt, paljon myöhemmin OF ja erinnäiset hullut tarvoiteet. Harrastuksesta on tullut vuosien myötä enemmän elämäntyyli kuin pelkkä satunnainen vapaa-ajan viete. Välillä miettii, että eihän tänne omalle kämpillekkään uskalla oikeita ihmisiä tuoda kylään, kun säikähdetään lasivitriinissä säilytettäviä leluja ja piirrettyhahmoilla tapetoituja seiniä.

Ken tietää mitä tulevaisuus tuo. No ainakin jahka tästä kurpistun ja rupsahdan niin voi olla, että kutsuvat conien rakentaminen täyttämään tyhjiötä cosplayn saralla. Hyvästi bikinibeibe-cossit ja Hello kiittämättömät uudensukupolven fanikanta! Joo siihen voi mennä aikaa, en mene asioiden edelle. Näitä päiviä odotan kauhulla ja innolla. Ajatuksenvirta pitäisi rustata silloin ylös, kun se on tuore. Viimevkl on nimittäin pitkälti unohtunut jonnekkin ja piti olla pidempi teksti. Ei voi mitään. Mutta kurppa tai ei niin, ei sitä enää osaisi elää ilman. Eihän?                                                                       Heihei!

7 kommenttia:

 1. Ainokin saanu viime vuosina viimein ostaa vähän kivoja leluja hyllyyn :D Vatsalihakset näkyy uuu.

  VastaaPoista
 2. Juu, kesäkun-... siis Vegeta-kuntoon 2012 :D

  VastaaPoista
 3. Tuo ei ole herrainkaulus... Perus pystykaulus, mutta vähän isompana :B

  Tuu meille kylään, niin sut ottaa vastaan iso pahvinainen.

  VastaaPoista
 4. Ei kyllä tuon pitäs olla herrainkaulus. http://2.bp.blogspot.com/-ll2gm8C40Vc/TZoHKqsenVI/AAAAAAAAAiE/z_Vujej7dsI/s1600/IMG_4246.jpg
  Googletan herrainkaulus ja luonnossa se on aikapaljolti samalainen ku tuosa jakussa... Mut kieltämättä tuossa ottamassani kuvassa näyttää pystykaulukselta.

  VastaaPoista
 5. Kaksi sanaa: pylly_kateus. Ei kun oikeasti IHANAA ja MAHTAVAA, että joku innostuu kurapukuilusta ja Fayesta! <3

  VastaaPoista
 6. Miksi itse taas musitelen, että teidän perseenne oli illan puheenaihe Traconin paneelissa MAHOn lisäksi :D

  VastaaPoista
 7. Minkähänlaisissa rapakoissa tällaisilla kurapuvuilla räpiköidään.

  VastaaPoista