5.9.11

WCS 3-sija -Tracon IV


Tracon on ohi, WCS rumpa ohi. Fiilikset ovat todella helpottuneet. Onnea voittajille ja upealle 2-sijan  ansainneille (kuolasin pukuja ihan kympillä) !

Vuoden mittainen projekti on saatu päätökseen ja sieltähän pamahti 3-sija ja olen siitä todella iloinen, varsinkin kun näki miten kova taso kisassa oli. Tyytyväinen en kuitenkaan ole. Tällä en tarkoita, ettäkö tuomarointi oli paskaa ja meidän olisi pitänyt päästä jatkoon, ei näillä puvuilla, ei! Positiivinen tuomarointi kokemus, sillä yleensä esituomarointiin mennessä kaikki ovat kuin meloni perseessä, mutta nyt oli lämmin vastaanotto, mitä ihmettä?Olen pettynyt pariini ja itseeni. Yritimme pelata esityksellä kuvitellen, ettei taso voi olla edellisvuosia korkeampaa. Hupsis, muutaman viikko ennen kisaa luin blogeja ja ilmeni, että kaikki hienot ihmiset osallistuvat. Mitä lähemmäksi kisa tuli sitä enemmän luonnollisesti ilmeni stressiä, paniikkia ja jännitystä. Mutta en olisi uskonut sitä stressin ja epävarmuuden määrää omasta esityksestä ja puvusta ennen conia. Yleensä kisat lähestyvät pienellä jännityksellä ja varsinaisen paniikin koen vasta 5min ennen esiintymistä. Nyt kävi aivan toisin. panikoin koko elokuun. Raivosin parilleni ihan kiitettävästi. Vedin kännit ja raivosin vähän lisää. Hävettää ihan miten paljon yksi kisa vie energiaa ja hermoja.Paitsi ettei se ole "vain yks kisa", koska kyseessä on MM-karsinnat. Voittajat edustavat Suomea. Pari edustaa monta tuhatta suomalaista cosplay-harrastajaa, eikä siihen mielestäni pidä suhtautua kevyesti. Kisaan pitää lähteä tosissaan, ei herpaderpaillen. Jos itse olisin tuomarina olisin pistänyt 1 ja 2 neljän joukkoeena Japaniin. Näiden vanhojen partojen voitto oli ehdottomasti ansaittu!

Noin yleisesti Tracon oli tosi jees, kisajärjestelyt hoidettiin mallikkaasti ja otin osaa inside the cosplayers studio paneeliin, joka oli vähintäänkin eeppinen. Ja veikkaan, että Maho läppää ja muuta vammaista ei hevillä unohdeta. Sunnuntaipäivä meni normisti heeboillessa Vocaloid-luento oli valaiseva ja Cosplayjournalismi netissä oli katsottava, mutta jostain syystä se oli vaan nähty. Kumma kyllä, en tiedä missä olin samat mielipiteet kuullut, kenties jonkun blogissa, puheissa, edellisillan paneelissa?3-sija on tosi jees ja nyt voinkin hipsiä sinopeeriin ostamaan softista ja kangasvärejä sunmuuta mukavaa lahjakortillani. Kesä on ohi ja sehänkös vituttaa... Enivei...
En tiedä kenen kanssa, millä puvuilla, mistä sarjasta, millä hahmoilla, millä esityksellä ensi vuonna lähden kisaamaan. Mutta lähden kuitenkin ja aijon tehdä sen eteen tuplasti töitä tämän vuotiseen verrattuna. Piste!

 

Karsastava raivohullu hamsteri kiittää kaikkia hienoja ihmisiä, jotka ovat tukeneet ja tykänneet Utena showsta! Kuvia luvassa myöhemmin.
2 kommenttia:

  1. Se teidän esitys oli jotain niin nnnnnnnnnggggggggggghhhh !!!! LOVE.

    Tälläistä lisää, ja onnitteluni 3 sijasta (:

    VastaaPoista
  2. Kiitoskiitos, pitkään harjoiteltu esitys pitäisikin näyttää ihan mukiin menevältä :)

    VastaaPoista