10.7.10

Cosplay on huuhaata

Perjantai ilta meni mukavasti pyttyä juhliessa. Olihan sitä pakko, kun conissa ei enää ehtinyt koska kaikki olivat lähteneet jo aikaisemmin junailemaan Ouluun. Ja tämä oli minulle ihan sairaan iso juttu, joten mikspä sitä ei juhlisi. Hii ja minusta on vihdonkin tullut oikea prinssi, koska join sellasen drinkin tosta pytystä. 

Eilen tuli juteltua vähä kaikenlaista ja eniten jäi kismittämään tämä extra liitteessä ollut "pukuilu on nuorten lekkiä".Vaikka on vain 2,5 vuotta kokemusta cosplayn saralla, olen minäkin saanut kuulla ja kokea kaikenlaista. Ja tiedän, että en voi edes kuvitella mitä te vanhemmat parrat olette saaneet kestää."Eikö olisi jo aika kasvaa aikuiseksi ja lopettaa nuo Japani leikit? Pitäisiköhän sinun aikuistua, lopettaa piirrettyjen katselu ja pistää rahat johonkin järkevämpään kuin nuo pellepuvut?" Esimerkkejä on paljon. 

Yksi parhaimmista on seuraava: kerran eräs kaverini pyysi minua perjantaiksi bilettämään ja totesin, ettei ole rahaa. Minulle oli kuitenkin tullut HUIKEA 20e opintotuki, jonka tiesin käyttäväni peruukkiin. Kaverini totesi vain "No lol, mitä järkeä tilata jotain peruukkia?" Hän oli suht perillä harrastuksestani ja nähnyt pukujani. "No sanos, mitä järkeä on kaataa 20e kurkusta alas?" Kaveri tuhahti ja puheen aihe vaihtui. 

Cosplay asun valmistus vaatii valtavasti aikaa ja rahaa, mutta silti sitä ei tunnu kukaan muu kuin cosplay/anime/? harrastaja tajuavan. Itse olen luopunut toivosta, että sitä kukaan vähään aikaan tulee tajuamaankaan. Olen lakannut selittämästä 
vanhemmilleni ja lähes kaikille 'ei cosplay' kavereilleni koko harrastuksesta, koska minun ei yksin kertaisesti tarvitse nähdä sellaisia "aha, ei kiinnosta" naamoja. Cosplay ei toki ole ainut harrastus, jota pidetään turhana huuhaana.

Ennen tämän vuotista Desua kuulin kommentin "milloin lopetatte nuo japani leikit?" Silloin tuli mitta täytteen ja tein koko päivän cossia itku kurkussa. Voin vain sanoa, että sietämättömän syvältä se riipaisi. Kun joku pitää puolenvuoden työtä leikkinä ja sanoo sen ääneen, alkaa jopa minua aika pahasti hajottamaan. Henkilö pyysi anteeksi, mutta eipä se tilannetta kauheasti korjannut. Olin totaalisen maassa, mutta cossi tuli sentään valmiiksi. Onneksi muistin ja huomasin, että on ihmisiä jotka kiittävät kovasta työstä ja arvostavat. Kun kuuli miten con väki desussa tykkäsi Soul Caliburista ja Traconissa tuomarit puvustani, olin ikionnellinen. Se merkitsee niin paljon! Ilman näitä tuskin jaksaisin jatkaa. Kiitos taas jälleen kerran!

Mutta kuitenkin... olisiko kohtuullista, jos puolen vuoden työn jälkeen vanhempi/kaveri antaisi edes himpun verran arvostusta ja onnittelisi kovasta työstä? Huomioisi jotenkin? Ei tarvitse olla tekokiinnostunut ja selittää aiheesta tuntikausia, vaan muutama oma-aloitteinen kommentti riittäisi. Olen aina onnitellut harrastuksessa menestynyttä kaveria, muttaomiin korviini ei ole kannustus huutoja kuullunut. Kun aletaan puntaroimaan harrastuksia niin mistä tahansa voi sanoa "Mitä järkeä?" Cosplay on harrastus siinä mitkä muutkin. Kiitos.

1 kommentti:

  1. Pellepukuja itsekki äidin mukaan värkkään että sympatiat on sinu puolella. Itse vaan yritän hyväksyä pienet naljailut sillä, että esimerkiksi itseä vanhemmat ihmiset on elänyt jo oman nuoruutensa että vaikea muistaa sitä miten joskus saattoi olla nuoruudessa omia kiinnostuksenkohteita muitakin kuin katsoa emmerdale iltaisin. Huutaminen ei yleensä auta, joskus ei edes se että selittää kiltisti. Nuorilla menee sitten aika lailla ahdasmielisyyden puolelle jos jotain alentavaa kommenttia heittää. Mutta pitää blokata iloisesti kaikki ilkeät kommentit jos vaan pystyy ja "UPOTA ANIMEMAAILMAAANN JA OLLA PALAAMATTA TODELLISUUTEEN" mitä tämä harrastus nyt kuulemma on :D

    Oikeasti joo kuvittelen olevani Oscar ja minut on kasvatettu miehenä ja tulen johtamaan joukkoja kohti ranskan vallankumousta.......

    VastaaPoista