1.6.10

Älkää peljätkö ystävät! Nyt joukolla peruukkeja värjäämään!


Eli siis tämä peruukkihan on pelistä Soul Calibur IV hahmon Tira Costume 2. Puku olisi Desun cosplaynäytöksessä tarkoitus esitellä ja pistää vielä Traconin yksilökisaan. Menen sinne koklaan onneani.

Mut joo... Sitä luulis, että peruukin värjäys on työlästä, vaikeaa, sotkuista ja kallista, mutta näin ei kuitenkaan ole. Nyt voi sanoa ihan omasta kokemuksesta. Oli tosi iisii! Kiitokset ohjeista http://foggy-sky.net/disillusion/ ja http://www.elisanet.fi/kraut/.

Lyhyen peruukin värjäykseen 1,75dl sinolia, 0,75 vettä ja 10ml copic väriä.
Tarvikkeet värjäys vaiheessa: Sinol, Copic täyttöpullo, desimitta, kampa, suihkuttelupullo
Tarvikeet huuhteluvaiheessa: Ämpäri täynnä KYLMÄÄ vettä, hoitoaine

Ja lopuksi, kun peruukki on kuiva, laitoin vielä apteekista hankittua Green Tea UV-protection öljyä. Estää kuulemma värin haalistumista auringossa ja hiusöljyn tavoin antaa siihen vähän kiiltoa.

11 kommenttia:

 1. Voiko karvakangasta värjätä myös copiceilla? Pitkää semmoista?

  VastaaPoista
 2. En osaa sanoa, mutta akryylivärit sekoitettuna veteen ovat kuulemma toimineet joillain. Kannattaa testailla eri maaleja pienille paloille kangasta.

  VastaaPoista
 3. Mistä näitä tarvikkeita voi hankkia? Onko kalliita? Itselläni peruukki vaihtoehtoja ja mietin, mikä tulisi halvemmaksi. Kalliimpi oikealla värillä vai halvempi värjäyksellä..

  VastaaPoista
 4. Sinolia saa joistain tavarataloista, rautakaupoista. Itse taisin K-raudasta ostaa ja hintaa oli 10-15e. Copic-täyttöpulloja taideliikeistä ja netistä. Helpommalla pääsee, kun ostaa valmiiksi oikean värisen peruukin. Itse alan värjäyshommiin vasta, kun se on ainut vaihtoehto kuten tämän Tira-peruukin tapauksessa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon neuvostasi :) Tämä auttoi päätöksen tekemisessä

  VastaaPoista
 6. Luin jostain sivulta, että peruukin alkuperäisen värin pitäisi olla mahdollisimman lähellä niinku sitä millä värillä haluan sen värjätä. Nyt haluisin sellasen vaaleensinisen/haaleenliilan peruukin, ja oon ettiny kyseistä jo pitkäänpiiiitkääänpiitkäään. No nyt löysin samanlaisen kuin malli, mutta roosanvärisen/haaleen vaaleenpunasen. No kannattaisko miun ostaa se, voinko värjätä sen pilaamatta sitä? HELP! :)

  VastaaPoista
 7. Haalean vaaleenpunanen vaaleen liilaksi luulisi onnistuvan, mutta jos vaaleansinistä jos hakee, niin valkoisesta peruukista luulisi onnistuvan. Jos taas liukuvärjätyä peruukkia haluaa jossa on val.sin että val.pun. niin valkoisesta peruukista saa. Vaaleasta peruukista saa aina tummemman, mutta tummasta ei saa vaaleampaa. Toivottavasti tästä on apua :)

  VastaaPoista
 8. Oho, hiukan myöhässä. :'D Juu siis on tästä nyt aika kauan aikaa, päätin sitten ostaa tuon kyseisen peruukin. Ja tulokset siitä värjäyksestä.
  Eka kerta: Ostin ihan elintarvikeväriä, tummansinistä. Se oli pelkkä päähänpisto, ja huomasin noin neljännen pullon oston jälkeen ettei se väri tosiaan millään ilveellä tartu peruukkiin, pesin sen ja peruukki oli ennallaan. Tällaisena sen siis ostin, tuo linkki on kuva.

  http://1.bp.blogspot.com/-XaaeRtumr7M/USvRKAeHQaI/AAAAAAAAA6s/fDMeD3BYwaE/s320/295554_545925308772342_1455993056_n.jpg

  Eli tuossa alkuperäinen, suoraan kaupasta. ^^ Ja sitten, suunilleen tällaista tavoittelin;

  http://static.zerochan.net/Bokusatsu.Tenshi.Dokuro-chan.full.994749.jpg

  Ja sitten; suuri päivä koitti. Ostin ihan viime viikolla tekstiilivärejä. Vaaleanliilaa, en viitsinyt enään taistella sinisen kanssa. Ja siis, onnistui ihan ok. Aon ettiä vielä jostain sellasta kiiltosuihketta, kun toi on aika karhee. Ja kuvan otin kun toi oli vielä märkä. :3

  http://3.bp.blogspot.com/-CnxfCi5tdAQ/UXU49aHcxuI/AAAAAAAABLk/7h5Vy9J_h4Y/s320/042.JPG

  Kiitos avusta! ^^

  VastaaPoista
 9. Oleppa hyvä! ^^
  Tekstiilivärejä voisi melkei itsekkin joskus kokeilla, jos kerran noin hyvin tehoaa.

  VastaaPoista
 10. Eh. Tässä vielä kuva, kun se oli kuivunut.

  http://1.bp.blogspot.com/-vLyi1l9pQVw/UXVYGFaAcwI/AAAAAAAABQo/ZwlbCT4GzMw/s320/044.JPG

  Ja sen verran sanon: ei ehkä kannata. Tää oli vasta mun toka värjäys, ja oli aivan tipalla et pilasin koko peruukin... siis se kovettuu se väri siihen, ihan korpuksi, mut pesin sen. Ja harjasin. Monta tuntia. Ja kyllä se on aika kärsinyt nyt, ja kaikkia korppuja en saanut pois. Mutta kelpaa minulle. ^^
  Suosittelen kuitenkin ihan Copicceja tms... :'D

  VastaaPoista